Kakut

Kakkuja arkeen ja juhlaan

Tämä juustokakku on yksi suosikeistani. Niin helppo ja älyttömän hyvää. Miinuksena odottelu ennen kuin pääsee syömään, sillä tämän kakun pitää ja kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään. Koristella voi sesongin mukaan. Tai tehdä ylijäämä valkuaisista marenkeja päälle.
Tämä kakku on just sulle, joka tykkäät lakun ja suklaan yhdistelmästä. Överiherkullinen kakku joka varmasti ihastuttaa syöjiään. Pohja on munaton ja onnistuu tosi hyvin myös gluteenittomana. Tästä kakusta löytyy myös kinuski-, että marjaversioita omina resepteinään.
Tästä kakusta ei puutu mitään. Sisältä paljastuu herkullinen suklaapohja, lisäksi makua ja purutuntumaa tuo herkullinen crumble ja tuoreet mansikat. Koko kakun kokoaa yhteen kuohkea mansikkamousse, jota on myös kerrosten väleissä. Kakkuun ei tule erikseen kuorrutetta joten yksi tekovaihe vähemmän.
Mun ikisuosikki moussemaku on kuningatar, en ymmärrä miten meni näin kauan tehdä tänne resepti tällä maulla. Vaniljakakkupohja, kerros kuningatarhilloa ja -moussea oli ihana yhdistelmä, siis IHANA. Näitä kakkuja tehdessä päästin luovuuden valloilleen. On koristeellisempaa pursotusta tai sitten väriä ja luonnetta (katso toisen kakun kuvat reseptin...
Tsinuski-Suklaakakku vei kielet mennessään - kakku oli hurmaavan hyvää.
Jos rakastat lakun ja suklaan yhdistelmää, suosittelen kokeilemaan tsinuskin tilalla hopeatoffeeta. Pohja on munaton!
Kevätkakku - raikkautta, valoa, väriä, hedelmää. Tätä kaikkea tämä kakku edustaa. Kuva ei tuo esille kokonaan sitä todellisuutta miten ihanan pehmeä ja kuohkea kakku on. Pohja on tosi mehevä, välissä herkullinen mangohillo ja päällä kuohkea kerros mangomoussea. Kaunis marmoripinta loihditaan mangososeesta.

Pätkiskakku

04.02.2024
Tämä helppo ja yksinkertainen kakku syntyi hieman vahingossa. Olin tekemässä viikonlopuksi jotain kahvin kaveriksi. Ajatuksissa oli vain kahvikakku, johon lisäisin pätkistä. Siitä syntyikin aika iso kakku jota voisin ihan hyvin tarjota vaikka synttärijuhlissa.
Juhlallinen kakku helposti. Tämä on. Olen ohjeen alussa kertonut kakun koristeluun vinkit.
Kakun koostumuksesta tuli täys 10 ja maut sulautuu ihanasti yhteen.
Tämä herkullinen kakku on herukkaversio aikaisemmin julkaisemastani vadelma-suklaakakusta. Tämäkin kombo aivan ihana. Mousse on silkkisen sileää, välissä herkullinen suklaaganache ja pohja mehevää kaakaokakkupohjaa. Tämä on helppo ja takuuvarma kakku juhliin kuin juhliin.
Tähän syksyiseen hyydykekakkuun tulee porkkanakakkupohja jossa maistuu kardemumma. Kakun sisällä piilossa on kinuskinen, kanelilla maustettu omenahilloke. Päälle tulee vaniljamousse ja loppusilauksen antaa kinuskikiille. Tämä kakku on takuuvarma valinta loppuvuoden juhliin.