Kakut

Kakkuja arkeen ja juhlaan

Tsinuski-Suklaakakku vei kielet mennessään. Hurmaavan hyvää.
Jos rakastat lakun ja suklaan yhdistelmää, suosittelen kokeilemaan tsinuskin tilalla hopeatoffeeta. Pohja on munaton!
Kevätkakku - raikkautta, valoa, väriä, hedelmää. Tätä kaikkea tämä kakku edustaa. Kuva ei tuo esille kokonaan sitä todellisuutta miten ihanan pehmeä ja kuohkea kakku on. Pohja on tosi mehevä, välissä herkullinen mangohillo ja päällä kuohkea kerros mangomoussea. Kaunis marmoripinta loihditaan mangososeesta.

Pätkiskakku

04.02.2024
Tämä helppo ja yksinkertainen kakku syntyi hieman vahingossa. Olin tekemässä viikonlopuksi jotain kahvin kaveriksi. Ajatuksissa oli vain kahvikakku, johon lisäisin pätkistä. Siitä syntyikin aika iso kakku jota voisin ihan hyvin tarjota vaikka synttärijuhlissa.
Juhlallinen kakku helposti. Tämä on. Olen ohjeen alussa kertonut kakun koristeluun vinkit.
Kakun koostumuksesta tuli täys 10 ja maut sulautuu ihanasti yhteen.
Tämä herkullinen kakku on herukkaversio aikaisemmin julkaisemastani vadelma-suklaakakusta. Tämäkin kombo aivan ihana. Mousse on silkkisen sileää, välissä herkullinen suklaaganache ja pohja mehevää kaakaokakkupohjaa. Tämä on helppo ja takuuvarma kakku juhliin kuin juhliin.
Tähän syksyiseen hyydykekakkuun tulee porkkanakakkupohja jossa maistuu kardemumma. Kakun sisällä piilossa on kinuskinen, kanelilla maustettu omenahilloke. Päälle tulee vaniljamousse ja loppusilauksen antaa kinuskikiille. Tämä kakku on takuuvarma valinta loppuvuoden juhliin.
Tämä kakku on saanut vaikutteita venäläisestä hunajakakusta. Puolukan ja hunajan yhdistämisestä tuli ihanan erilainen ja makumaailmat kohtasivat, vaikka kummatkin ainesosat ovat happamia. Kakku voisi hyvin sopia loppuvuoden/ joulunajan juhliin. Voit silloin lisätä kanelia ja muita joulun mausteita.
Täydellinen herkkukakku. Yksinkertainen ja helppo, usko pois. Pohja on munaton, eikä moussessa ole liivatetta. Kostea kaakaopohja, välissä täyttä tavaraa oleva suklaakerros (suklaaganache), sekä päällä täyteläinen vadelmamousse. Marjaa vaihtamalla saat lukuisia muita makuvariaatioita tästä.
Tuhti uunijuustokakku, nam. Tässä kakussa saa nauttia kahden maun kerroksista. En laittanut täytteisiin lisättyä sokeria, joten liian makea tämä ei ole. Jos siis makeasta pidät, keitä kinuski lisäksi päälle tai lisää kinuskia tarjoiluvaiheessa erillisestä kupista.
Tämä juustokakku on yksi suosikeistani. Niin helppo ja älyttömän hyvää. Miinuksena odottelu ennen kuin pääsee syömään, sillä tämän kakun pitää ja kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään. Koristella voi sesongin mukaan. Tai tehdä ylijäämä valkuaisista marenkeja päälle.