Uunijuustokakku suolakinuskilla

24.06.2024

Tämä juustokakku on yksi suosikeistani. Niin helppo ja älyttömän hyvää. Miinuksena odottelu ennen kuin pääsee syömään, sillä tämän kakun pitää ja kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään. Koristella voi sesongin mukaan. Tai tehdä ylijäämä valkuaisista marenkeja päälle.

Vinkit täydelliseen uunijuustokakkuun;

Ainesosaluettelossa on tuorejuusto huoneenlämpöisenä. Uunijuustokakkuja tehdessä kannattaa täyteaineiden olla huoneenlämpöisiä, jolloin täytteestä tulee tasainen ja sileä. Jos et muista ottaa tuorejuustoa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, voit pitää sitä lämpimässä vesihauteessa ennen täytteen tekoa.

Pidä muutkin täytteen aineet huoneenlämmössä.

Uskalla ottaa juustokakku uunista pois vaikka se hyllyy kun paistoaika on mennyt. Kakku jatkaa hyytymistään jäähtyessään. 

Jälkijäähdytys on myös juustokakkujen koostumukselle olennaista. Joten jäähdytä kakku täysin huoneenlämmössä ennen jääkaappiin laittoa.


Irtopohjavuoka 21-23 cm

POHJA
• 200g digestive- tai kaurakeksejä
• 70g voita sulatettuna


TÄYTE
• 397g (1prk) kondensoitu maito (ei karamellisoitu)
• 400g maustamaton tuorejuusto huoneenlämpöisenä esim. Philadelphia
• 1/4 dl maizena tai perunajauhoja
• 1/2 dl maitoa
• 4 keltuaista
• 1 tl vaniljasokeria


KINUSKI
• 2 dl kuohukermaa
• 1.5 dl fariinisokeria
• 0.5-1 tl suolaa/ sormisuolaa


KORISTELU
• tuoreita marjoja (mansikkaa, vadelmaa, pensasmustikkaa)
• keksimurua
• paahdettua valkosuklaata ( Laita esim. 50g valkosuklaata leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa 175°C noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja pilko)

Laita uuni päälle 175-asteeseen. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle. Kannattaa jättää leivinpaperia vuoan reunoille (ulkopuolelle) tai vuorata leivinpaperilla vuoka kokonaan, joka estää rasvan mahdollisen valumisen uuniin. (Leivinpaperi asettuu vuokaan parhaiten kun paperin rytistää ja vuokaa sivelee hieman öljyllä.)

- Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksimurun sekaan ja painele seos tasaisesti ja tiiviiksi vuokaan, myös reunoille.

- Sekoita kulhossa yhteen kondensoitu maito ja tuorejuusto. Sekoita lasissa maito ja maizena, lisää täyteseokseen. Erottele keltuaiset munista ja lisää ne seokseen. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa sekaisin.

- Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Kakku saa ja sen pitää hyllyä keskeltä kun otat sen uunista. Kakku jatkaa hyytymistään jäähtyessään. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappiin siirtämistä.

Voit tehdä kinuskin kakun päälle kunnes kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi tai vasta seuraavana päivänä.

- Keitä kinuski. Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kunnes seos alkaa kiehumaan, keitä seosta keskilämmöllä n. 8 minuuttia. (Kun kaadat tipan kinuskia lasiin jossa kylmää vettä ja kinuski hyytyy nokareeksi on se valmista) Ota valmis kinuski pois liedeltä ja lisää suola. Anna kinuskin hetki jäähtyä.

- Siirrä jäähtynyt piirakka tarjoiluastialle. Kaada kinuski piirakan päälle. Laita tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

- Koristele tuoreilla marjoilla. Keksimurulla/ paahdetulla valkosuklaalla/ marengilla.