Puolukka-Valkosuklaakakku

03.11.2024
Ihana yhdistelmä puolukkaa ja valkosuklaata. Tämä kakku on omiaan loppuvuoden juhliin. Kakku on mielestäni helppo valmistaa, kunhan seuraat ohjetta järjestyksessä.

Irtopohjavuoka 25 cm, kakusta riittää noin 18 henkilölle.

POHJA

• 250g Digestive-/ kaurakeksejä
• 100g voita

- Esivalmista irtopohjavuoka. Pingota leivinpaperi pohjalle. Aseta reunakalvo tai leivinpaperi sisäreunan ympärille.
- Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita voisula keksimurun sekaan ja kaada seos esivalmistettuun vuokaan. Painele keksiseos tiiviiksi reunoille ja pohjalle. Vinkki! Saat särmät reunat kun painelet ensin reunat keksimurusta ja sitten vasta pohjan.


VALKOSUKLAAMOUSSE

(Anna valkosuklaamoussen hyytyä keksipohjan päällä n. 1h jääkaapissa ennen puolukkamoussen lisäämistä)

• 145g valkosuklaata
• 1 dl kermaa (vispi- tai kuohukerma)
• 2 dl vispikermaa
• 200g tuorejuustoa
• 1 tl vaniljapastaa (ei välttämätön)
• 2 kpl liivatelehteä
• 1/4 dl vettä

- Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lämmitä kermaa 1 dl kiehuvan kuumaksi. Kaada kuuma kerma suklaapalojen joukkoon ja anna hetki seistä. Sekoita suklaa-kermaseos tasaiseksi. Jätä jäähtymään.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma ja tuorejuusto yhdessä, pehmeäksi vaahdoksi.
- Kaada hiljalleen valkosuklaaseos vaahdon joukkoon, kokoajan vatkaten.
- Lämmitä vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita hyvin lämmitetyn veden joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan vatkaten.
- Kaada valkosuklaamousse keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita hyytymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi.


PUOLUKKAMOUSSE

• 400g puolukkaa (Huom! Jos et paseeraa puolukkasosetta, niin riittää 300g puolukoita.)
• 2 dl vispikermaa
• 200g vaniljarahkaa
• 100g tuorejuustoa
• 1 dl sokeria
• 5 kpl liivatelehtiä
• 1/2 dl vettä

- Sulata puolukat ja soseuta esim. sauvasekoittimella. Paseeraa puolukkasose vielä siivilän läpi.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Laita kulhoon vispikerma, vaniljarahka ja tuorejuusto. Vatkaa kaikki yhdessä vaahdoksi. Kyllä luit oikein, kaikki voi vatkata kerralla.
- Vatkaa vaahdon joukkoon paseerattu puolukkasose ja sokeri.
- Lämmitä vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita hyvin lämmitetyn veden joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon kokoajan vatkaten.
- Kaada puolukkamousse valkosuklaamoussen päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.


ESIMERKKEJÄ KORISTELUUN
. Rosmariinia

Glögimarmeladeja
• Valkosuklaalla päällystettyjä hasselpähkinöitä
• kultaisia koristerakeita