Yhden rasian Brownie (3 ohjetta)

05.02.2023

Yhden rasian brownie on kooltaan juuri sopiva itselle, kaverin kanssa herkutteluun tai pieniksi suupaloiksi leikattuna isommalle porukalle. Valmistus tapahtuu kädenkäänteessä yhden kattilan taktiikalla. Tämän voi paistaa kätevästi lasisessa eväsrasiassa.

Maitosuklaa-nutella-oreo  Brownie

LASINEN EVÄSRASIA (1 litran)/ VUOKA/ LEIPÄVUOKA (n.9 x 27 cm/ 1.8l)

• 50g voita
• 100g maitosuklaata
• 1 kananmuna
• 1 dl sokeria
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 1/2-1 tl suolaa (Jos tykkäät suolaisen ja makean yhdistelmästä laita 1 tl. Minä laitoin ja oli täydellinen määrä)
• 1/2 dl Nutellaa
• 5 kpl Oreo täytekeksejä

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (tasalämpö).
- Vuoraa vuoka valmiiksi leivinpaperilla.
- Sulata voi kattilassa.
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää sulan voin joukkoon. Sekoita sen aikaa että suklaa on sulanut.
- Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Lisää sokeri ja vatkaa seos tasaiseksi.
- Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe suoraan seoksen joukkoon.  Lisää myös suola. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Ota nutellaa 1/2 dl suoraan muoviseen dl-mittaan tai mittaa mikron kestävään astiaan. Lämmitä nutella juoksevammaksi. (Näin se on helpompi levittää brownie taikinan päälle.) Lusikoi nutella kauttaaltaan taikinan päälle ja vedä veitsellä edestakaisin taikinan pintaan.
- Murenna oreokeksit taikinan pintaan.
- Paista uunin keskitasolla 18 minuuttia. HUOM! Jos paistat leipävuoassa, riittää 15 minuuttia!

Valkosuklaa-maapähkinävoi-biscoff  Brownie

LASINEN EVÄSRASIA (1 litran)/ VUOKA/ LEIPÄVUOKA (n.9 x 27 cm/ 1.8l)

• 50g voita
• 100g valkosuklaa
• 1 kananmuna
• 3/4 dl sokeria
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 1/2-1 tl suolaa (Jos tykkäät suolaisen ja makean yhdistelmästä laita 1 tl. Minä laitoin ja oli täydellinen määrä)
• 1/2 dl maapähkinävoita
• 5 kpl Biscoff- täytekeksejä

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (tasalämpö).
- Vuoraa vuoka valmiiksi leivinpaperilla.
- Sulata voi kattilassa.
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää sulan voin joukkoon. Sekoita sen aikaa että suklaa on sulanut.
- Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Lisää sokeri ja vatkaa seos tasaiseksi.
- Siivilöi jauhot ja leivinjauhe suoraan seoksen joukkoon. Lisää myös suola. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Ota maapähkinävoita 1/2 dl suoraan muoviseen dl-mittaan tai mittaa mikron kestävään astiaan. Lämmitä juoksevammaksi. (Näin se on helpompi levittää brownie taikinan päälle.) Lusikoi maapähkinävoi kauttaaltaan taikinan päälle ja vedä veitsellä edestakaisin taikinan pintaan.
- Murenna biscoffkeksit taikinan pintaan.
- Paista uunin keskitasolla 18 minuuttia. HUOM! Jos paistat leipävuoassa, riittää 15 minuuttia!

Minttukrokantti-pätkis Brownie

LASINEN EVÄSRASIA (1 litran)/ VUOKA/ LEIPÄVUOKA (n.9 x 27 cm/ 1.8l)

• 50g voita
• 100g minttukrokantti suklaa
• 1 kananmuna
• 1 dl sokeria
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 1/2 tl suolaa
• 9 kpl Pätkis-Domino

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (tasalämpö).
- Vuoraa vuoka valmiiksi leivinpaperilla.
- Sulata voi kattilassa.
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää sulan voin joukkoon. Sekoita sen aikaa että suklaa on sulanut.
- Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Lisää sokeri ja vatkaa seos tasaiseksi.
- Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe suoraan seoksen joukkoon. Lisää myös suola. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Laita kokonaisia keksejä taikinan pintaan, osan voi murentaa.
- Paista uunin keskitasolla 18 minuuttia. HUOM! Jos paistat leipävuoassa, riittää 15 minuuttia!