Vadelmapiirakka
Kevyempi piirakka rahkasta ja jogurtista. Päällinen peitetään tuoreilla marjoilla. Ihana piirakka sesongin mukaan, valitsetko vadelman vai mustikan?
Pohjassa käytin vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, joten onnistuu myös gluteenittomana.
Piirakkavuoan koko 24cm
Suosin aina ottamaan täytteen aineet valmiiksi huoneenlämpöön jo ennen pohjan tekoa. Näin täytteeseen tulee parempi koostumus.
POHJA
• 125g voita pehmeänä
• 1 dl sokeria
• 1 kananmuna
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
• 1/2 dl perunajauhoja
• 1 dl kaurahiutaleita
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
- Ota voi ja täytteen aineet huoneenlämpöön.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Esivalmista piirakkavuoka, voitele voilla ja jauhota.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna ja vanilja joukkoon.
- Yhdistä vehnäjauhot, perunajauho, kaurahiutale ja leivinjauhe. Vatkaa pienellä teholla jauhoseos joukkoon.
- Taikina on tarttuvaa, mutta jauhoja apuna käyttäen onnistuu työstäminen. Voit kastaa lusikan jauhoihin ja sillä painella taikinan vuokaan.
- Kaada täyte päälle.
- Paista uunin keskitasoa astetta alempana 30 minuuttia. Täyte hyytyy vielä lisää jäähtyessään!
- Anna jäähtyä ja siirrä sitten tekeytymään jääkaappiin, mielellään seuraavaan päivään.
TÄYTE
• 1 prk 200g vadelmarahkaa tai kuningatar (leivontarahka)
• 200g Kreikkalaista jogurttia 10%
• 2 kananmunaa
• 2 rkl sokeria
• 1 rkl perunajauhoja
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
KORISTELU
• Tuoreita vadelmia tai vaihtoehtoisesti muita marjoja
• Maitosuklaa raasteena/ lastuina vadelmien päällä voisi toimia aika kivasti