Toscapullat tuorejuustotäytteellä

28.06.2022

Näistä pullista ei makua ja mehevyyttä puutu. Kinuskinen toscakuorrute peittää alleen tuorejuustotäytetyt pullakierteet.

Paisto 20 x 30 cm uunivuoka

12 kpl

PULLATAIKINA
• 2.5 dl maitoa
• 25g hiivaa
• 1 dl sokeria
• 1 rkl kardemummaa
• 1 tl suolaa
• 7 dl vehnäjauhoja
• 75g voita huoneenlämpöisenä

TUOREJUUSTOTÄYTE
• 200g maustamaton tuorejuusto
• 0.5 dl sokeri
• 1.5 tl vaniljasokeri

TOSCAKUORRUTE
• 75g voita
• 1dl (60g) fariinisokeria
• 0.5 dl tummaa siirappia
• 100g mantelilastuja

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita. Aloita lisäämään jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. (noin 8-10 minuuttia) Anna taikinan kohota 20-30 minuuttia. (Laita kulhon päälle tuorekelmu ja lisäksi leivinliina kohoamisen ajaksi)
  2. Valmista toscakuorrute. Sulata voi ja fariinisokeri yhteen kasarissa. Anna pulpahtaa. Ota kasari pois liedeltä ja sekoita joukkoon siirappi, sekä mantelilastut. Jätä sivuun jäähtymään.
  3. Sekoita tuorejuustotäytteen aineet yhteen.
  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 40 x 45 cm). Levitä päälle tuorejuustotäyte. Kääri taikina rullaksi. Leikkaa rulla 12 viipaleeksi. Nosta viipaleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä palojen väliin hieman kohoamisvaraa. Kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
  5. Lusikoi kohonneiden pullien päälle toscakuorrute.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Huomioitavaa: Laita ehdottomasti leivinpaperi vuokaan jossa paistat pullat, sillä toscakuorrute muuttuu kinuskimaiseksi uunissa ja helposti tarttuu vuokaan kiinni.

Vinkki: Voit pakastaa pullat. Sulatuksen jälkeen olivat edelleen yhtä pehmeitä ja meheviä kuin tuoreenakin.