Suolainen bostonvuoka

28.06.2022

Suolainen suosikkini. Tätä olen tehnyt lukemittomia kertoja. Täytteen aineita voi vaihdella mielensä mukaan. Minun lempparini on tämä juustoinen kombo.

12kpl, paisto 20x30 cm uunivuoassa

TAIKINA
3 dl maitoa
4 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja/ sämpyläjauhoja
50g voita huoneenlämpöisenä


TÄYTE
1 rs (200g) auringonkuivattu tomaatti tuorejuusto
150-200g mozzarella juustoraaste
100-150g fetaa

1 kananmuna voiteluun (ei välttämätön)

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja suola.
  2. Lisää dl kerrallaan jauhoja hyvin sekoittaen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Kohota liinan alla peitettynä 30 min.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoon jauhotetulla pöydällä. Levitä tuorejuusto päälle. Lisää juustoraaste ja murustele feta päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa pötkö n. 3-4cm paloihin. Aseta palat leikkuupinta ylöspäin vuokaan. Jätä kohoamis varaa. Anna kohota liinan alla vielä 30-45 minuuttia.
  4. Voitele pinta kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 175 °C 30-35 minuuttia.

Täytevinkkejä:
- Paahdettupaprika-tuorejuusto, kinkku, juustoraaste

- Savuporo-tuorejuusto, meetvursti, punasipuli, juustoraaste

- Ruohosipuli-tuorejuusto, yrttejä, feta mausteliemessä