Sokeriton Taatelikakku
Luontaisesti sokeriton kakku joka yllättää maistajan totaalisesti. Herkullinen ja mehevä.
Ohje on halkaisijaltaan 15 cm vuokaan
Kerro ohje 1.5 jos teet 18 cm vuokaan
Kerro ohje 2 jos teet 20cm vuokaan
Kakusta tulee erittäin hyvä myös gluteenittomia jauhoja käyttäen, minulla oli Sunnuntain vaalea gluteeniton jauhoseos. Olen kokeillut myös erilaisia taateleita ja ehdottomasti paras kakku tulee käyttäen kuivattuja pehmeitä taateleita, löytyy kauppojen kuivahedelmä/pähkinähyllystä.
On erityisen tärkeää vaahdottaa taateli-munavaahto kunnolla, niin että se on paksua ja kuohkeaa vaahtoa. Koska kakussa ei ole sokeria, eikä sokeri tuomassa rakennetta pohjaan on hyvä vaahdotus avainasemassa pohjan koostumukseen.
Kakku on itsessäänkin hyvää, mutta jos haluat lisukkeen käy vaahdotettu ranskankerma, kaura-/ kermavaahto tai vaikka paksu kreikkalainen jogurtti siihen. Voit makeuttaa vaahdon hunajalla, Agave- tai vaahterasiirapilla.
SOKERITON TAATELIKAKKU
• 100g pehmeitä kuivattuja taateleita
• 1/2 dl vettä
• 2 kananmunaa
• 1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
• 1/2 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/2 dl rypsi- tai mietoa oliiviöljyä
- Laita uuni kuumenemaan 175 -asteeseen tai kiertoilma 150- astetta. Aseta valmiiksi leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle, voitele tai öljyä reunat.
- Soseuta sauvasekoittimella taatelit ja vesi kiinteäksi massaksi.
- Vaahdota taatelimassa ja kananmunat vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ja kääntele muutamassa erässä taateli-munavaahtoon.
- Kääntele lopuksi öljy joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan ja paista keskitasoa pykälän alempana noin 20 minuuttia. Huom. kakkua ei kannata paistaa kuivaksi. Ei haittaa vaikka keskeltä kakkua jää aavistus taikinaa tikkuun.
- Anna jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten tarjoiluastiaan.
- Kakkua voit säilyttää huoneenlämmössä hyvin suojattuna pari päivää.
• 28% Ranskankerma vaahdotettuna
• Kaura- tai kermavaahto
• Hunaja, Agave-, vaahterasiirappi makeuttamaan vaahtoa tai valutettuna päälle.