Snickerskupit

08.04.2024
Näihin snickerskuppeihin syttyi idea sitruunarahkakupeista joita tein aikaisemmin. Tuumasta toimeen - voi miten herkulliset leivokset näistä syntyikään. Nämä eivät ole ylimakeita laisinkaan, olisi melkein ollut suotavaa että kinuskia olisi enemmän päällä - makuasia sekin.

- Jos haluat että kinuskille riittää enemmän tilaa ja pysyy leivoksien päällä --> Laita pohjataikinaa aivan vuoan yläosaan saakka. Näin ollen täyte jää hieman alemmas ja paiston jälkeen leivoksien päälle saa kinuskin paremmin. Minulla leivoksista tuli hyvin tasaisia ja kinuski pääsi hieman valumaan pois.

Snickerskupit
12 kpl

POHJA
• 125g voita huoneenlämpöisenä + voita vuoan voiteluun
• 1 dl sokeria
• 1 kananmuna
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1/2 dl perunajauhoja
• 1/2 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljasokeria

- Ota voi ja täytteen aineet huoneenlämpöön.
- Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Esivalmista muffinipelti, voitele voilla ja jauhota.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna ja vanilja joukkoon.
- Yhdistä vehnäjauhot, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vatkaa pienellä teholla jauhot joukkoon.
- Taikina on tarttuvaa, mutta jauhoja apuna käyttäen onnistuu työstäminen.
- Jauhota pöytä tai leivinpaperi, aseta taikina päälle ja ripottele jauhoja taikinan päälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa 12 osaan.
- Pyöritä taikinapalasta kämmenien välissä pallo. Ota avuksi jauhoja jos tarttuu käsiin ja paina taikina litteäksi muffinipeltiin sopivaksi. Voit painella taikinapallosta pohjan myös pöydällä, muista jauhottaa hyvin alusta ja ota pohja irti alustasta esim. lastalla.
- Painele pohjat muffinipellin koloihin.
- Pistele pohjat haarukalla ja lusikoi täyte päälle.
- Paista uunin keskitasoa astetta alempana 20 minuuttia. Suklaatäyte hyytyy vielä lisää jäähtyessään!
- Anna leivosten jäähtyä pellillä kokonaan ennen irrottamista.
- Ota kaksi cocktailtikkua avuksi leivosten irrotukseen. Ensin: Voit hennosti koittaa irrottaa leivoksen reunan vuoan reunasta sormin tai cocktailtikulla. Sitten: paina cocktailtikut leivoksen ja vuoan väliin kiinni leivoksen reunoihin ja nosta leivos ylös.

SUKLAAJUUSTOKAKKUTÄYTE
• 100g tumaa suklaata
• 1 dl kuohukermaa
• 300g tuorejuustoa maustamaton
• 1 kananmuna
• 1/2 dl tomusokeria
• 1 rkl vehnäjauhoja

- Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvan kuumaksi ja kaada suklaapalojen päälle. Anna seoksen seistä hetki ja sekoita sitten sileäksi seokseksi. Jätä sivuun.
- Sekoita loput aineet erillisessä kulhossa sekaisin. Sekoita viimeisenä suklaaseos joukkoon. Ei kannata vatkata sähkövatkaimella, se tuo massaan ilmakuplia. 

KINUSKIKUORRUTE (voit hyvin valmistaa kinuskin sinun tapaasi, esim. fariinisokeri + kuohukerma keitetään yhteen.)
• 2/3 (0.60) dl vettä
• 1 1/2 dl sokeria
• 25g voita
• 1 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa jos haluaa
• 1/2 tl vaniljatahnaa halutessa

Vinkki: Kinuski kannattaa keittää teräskattilassa jos sellainen löytyy. Sokerisiirapin värin näkee paremmin kun pohja ei ole musta.
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Sekoita yhteen kallistelemalla kattilaa. Jos sokeria menee kattilan reunoille, sivele se alas kostealla pullasudilla. Ota tarvittava määrä voita valmiiksi esille ja kerma.
- Laita kattila liedelle täydelle teholla. Älä sekoita ollenkaan vesi-sokeriseosta! Kunnes seos alkaa kiehumaan anna sen kiehua niin kauan että väri muuttuu kullanruskeaksi. Seos kiehuu ensin voimakkaammin, sitten hidastuu ja seokseen alkaa tulla väriä ja se paksunee. Välillä kiehumisen aikana voit ja kannattaa kallistella kattilaa niin että seos vähän sekoittuu ja näet värin paremmin. Valmis sokeriliemi on väriltään kullanruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä. (Minulla sokeriliemi kiehui n. 8 minuuttia. Aika on viitteellinen ja siihen vaikuttaa kattila ja lieden teho.)
- Kunnes sokeriliemi on saavuttanut halutun tummuuden, kaada voi sekaan ja sekoita voimakkaasti. Seos kuohahtaa. Sekoita sen aikaa että seos on tasaista.
-Kaada sekaan kerma ja sekoita taas voimakkaasti. Anna seoksen kiehua vielä n. 2 minuuttia.
-Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sekaan suola, sekä halutessa vanilja. Anna kinuskin hetki jäähtyä huoneenlämmössä ja lusikoi sitten leivoksien päälle.

LISÄKSI
• suolapähkinöitä
• 100g maitosuklaata

- Ripottele suolapähkinöitä kinuskin päälle.
- Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuta pähkinöiden päälle.

Kunnes leivokset on kuorrutettu kinuskilla, pähkinöillä ja suklaalla laita leivokset jääkaappiin tekeytymään. Juustokakkumassa on parhainta vasta seuraavana päivänä teosta. Suklaaraidat voi lisätä vasta syöntipäivänä.