Porkkanamurupiirakka

25.08.2022

Herkullinen, mehevä ja päältä rapsakka. Aivan ihana piirakka. Omenamurupiirakan "sisar".


OHJE uunipelti n. 34 x 29 cm
Puolikas annos uunivuoka 20 x 30 cm

POHJA
• 4 kananmunaa
• 1 dl sokeria
• 2 dl fariinisokeria
• 4 dl vehnäjauhoja/ gluteeniton jauhoseos
• 2 tl leivinjauhetta
• 1 rkl jauhettua kardemummaa
• 2 tl kanelia
• (halutessaan 0.5 tl inkivääriä, 0.25 tl muskottipähkinää)
• 150g voita
• 300g porkkanaraastetta

TÄYTE
• 2 prk Valion vaniljakreemiä

MURUSEOS
• 1 dl vehnäjauhoja/ gluteeniton jauhoseos
• 1 dl kaurahiutaleita
• 1 dl sokeria
• 75g voita (3/4 dl voisulaa)

1) Laita uuni kuumenemaan 175°C.
2) Kuori ja raasta porkkanat.
3) Mittaa kasariin pohjan, sekä muruseoksen voi. Eli yhteensä 225g ja sulata.
4) Valmista muruseos. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaurahiutale ja sokeri. Ota voisulaa 3/4 dl ja sekoita joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan pohjan valmistuksen ajaksi.
5) Pohjan teko. Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Vaahto vaalenee ja paksuuntuu.
6) Yhdistä kuivat aineet yhteen ja lisää muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Älä vatkaa enää vaan sekoita.
7) Lisää porkkanaraaste ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin/ -vuokaan.
8) Notkista vaniljakreemi ja lusikoi pieniä nokareita pohjataikinan päälle. (Parhaiten saat kreemiä ohuelti taikinan päälle pursottamalla)
9) Ripottele lopuksi muruseos päälle. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.