Porkkanakuppikakut
EDIT; Resepti julkaistu ensimmäisen kerran 08/2023. Reseptiin on lisätty vaihtoehtoinen kuorrute.
RAKASTAN porkkanakuppikakkuja. Nämä ovat kaikkea sitä mitä unelmien porkkanakuppikakuilta voi toivoa. Mehevät, kosteat ja suuhun sulavat.
Ohjeesta löytyy ohje kahteen eri kuorrutteeseen. Perinteiseen tuorejuustokuorrutteeseen ja hieman kevyempään, että helpompaan smetana-tuorejuustokuorrutteeseen.
10-12 kpl isoa muffinia
VINKKI! Muffinit voi ja kannattaa tehdä päivää ennen valmiiksi ja säilyttää esim. pakastepussiin suojattuna ilman kuorrutetta huoneenlämmössä. Koostumus ja maku pääsee oikeuksiin kun muffinit saa tekeytyä.
OHJE
• 4 dl vehnäjauhoja
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 1/2 tl kanelia
• 1 rkl kardemummaa
• 2 kananmunaa
• 1 1/2 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl rypsiöljyä
• 1 dl kuumaa vettä
• 200g porkkanaraastetta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi esille muffinipelti ja siihen kertakäyttöiset muffinivuoat. Suosittelen Amerikan muffinivuokia.
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Lämmitä vesi.
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja lisää sekaan ruokasooda, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma.
- Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Vatkaa muna-sokerivaahtoon öljy.
- Lisää puolet jauhoseoksesta muna-sokerivaahtoon käännellen.
- Lisää puolet vedestä ja sekoita.
- Lisää käännellen loput jauhoseoksesta.
- Lisää loput vedestä ja viimeisenä porkkanaraaste.
- Kaada taikina tasaisesti vuokiin.
- Paista 20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä.
- Anna muffinien jäähtyä hetki pellillä ja siirrä sitten pöydälle jäähtymään. Kuorruta vasta kun muffinit ovat täysin jäähtyneitä, mieluimmin vasta seuraavana päivänä.
TUOREJUUSTOKUORRUTE
• 100g voita tai Eleplanttia pehmeänä
• 200g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
• 1 1/2 dl tomusokeria
• 1 sitruunan kuoriraaste
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto erissä joukkoon.
- Raasta pestyn sitruunan kuori joukkoon. Voit jättää osan raasteesta koristeeksi päälle.
- Laita kuorrute pursotinpussiin jossa esim. pisaratylla. Pursota muffinit. (Jos kuorrute on teon jälkeen kovin löysää, pidä sitä hetki jääkaapissa.
SMETANA-TUOREJUUSTOKUORRUTE
• 100g smetanaa (Rasvaa vähintään 40g jolloin vaahtoutuu.)
• 200g tuorejuustoa
• 1 dl tomusokeria
• 1/2 tl vaniljapastaa/ vaniljasokeria
- Laita kaikki kuorrutteen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Siirrä kuorrute pursotinpussiin jossa haluamasi tylla. (Käytin näissä isoa tähtityllaa.)
- Pursota muffinit. Koristele esim. yhden muffinin murulla tai ripottele kanelia päälle.