Porkkanakuppikakut

20.08.2023
RAKASTAN porkkanakuppikakkuja. Siispä olen erittäin onnellinen että nyt on oma luottoresepti täydellisiin muffineihin. Koostumus on mielettömän mehevä. Kostea ja ilmava samaan aikaan, voiko olla? Ja täydellinen smetana-tuorejuustokuorrute kaveriksi. 

12 kpl muffineita

VINKKI! Muffinit voi ja kannattaa tehdä päivää ennen valmiiksi ja säilyttää esim. pakastepussiin suojattuna.  Muffinien koostumus paranee ja maku pääsee oikeuksiin kun ne saa tekeytyä. Voit pitää nämä huoneenlämmössä kunnes ne on kuorrutettu. 

OHJE

• 4 dl vehnäjauhoja
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 1/2 tl kanelia
• 1 rkl kardemummaa
• 2 kananmunaa
• 1 1/2 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl rypsiöljyä
• 1 dl kuumaa vettä
• 200g porkkanaraastetta

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota valmiiksi esille muffinipelti ja siihen kertakäyttöiset muffinivuoat. Suosittelen Amerikan muffinivuokia.
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Lämmitä vesi.
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja lisää sekaan ruokasooda, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma.
- Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vatkaa muna-sokerivaahtoon öljy.
- Lisää puolet jauhoseoksesta muna-sokerivaahtoon käännellen.
- Lisää puolet vedestä ja sekoita.
- Lisää käännellen loput jauhoseoksesta.
- Lisää loput vedestä ja viimeisenä porkkanaraaste.
- Kaada taikina tasaisesti vuokiin.
- Paista 20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä.
- Anna muffinien jäähtyä hetki pellillä ja siirrä sitten pöydälle jäähtymään. Kuorruta vasta kun muffinit ovat täysin jäähtyneitä, mieluimmin vasta seuraavana päivänä.


KUORRUTE (HUOM! Riittoisuus 11sta muffiniin)

• 100g smetanaa (Rasvaa vähintään 40g jolloin vaahtoutuu.)
• 200g tuorejuustoa
• 1 dl tomusokeria
• 1/2 tl vaniljapastaa/ vaniljasokeria


- Laita kaikki kuorrutteen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Siirrä kuorrute pursotinpussiin jossa haluamasi tylla. (Käytin näissä isoa tähtityllaa.)
- Pursota muffinit. Koristele esim. yhden muffinin murulla tai ripottele kanelia päälle.