Pienet suolaiset piirakat

10.08.2022

Nämä herkulliset minipiirakat valmistuvat helposti ja täytteeseen voi laittaa ne omat lempparit. Pohjataikina on tehty rouheisesta sämpyläjauhosta joka teki pohjasta ihanan ja maukkaan.

OHJE | 12 kpl

POHJA
• 100g voi/ leivontamargariini
• 2 dl rouheinen sämpyläjauho
• 0.5 tl suolaa
• 3 rkl kylmää vettä

- Voitele ja tarvittaessa jauhota muffinipelti valmiiksi. (Laitoin omaani hieman jauhoja koska on vanha ja saanut naarmuja)
- Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
- Tee taikinasta pötkö jauhoja apuna käyttäen ja jaa 12sta osaan. Painele taikinapala pyöreäksi ja aseta muffinipellille. (alla ohje ja kuvat)
- Kun kaikki taikinapalat ovat pellillä, laita pelti jääkaappiin täytteen teon ajaksi.


TÄYTE
• 200g ranskankermaa
• 1 kananmuna
• 100g mureaa palvikinkkua (tämä leikkelehyllystä)
• 100g emmental juustoraaste
• 60g sinihomejuustomuru
• 1 punasipuli
• persiljaa
• 0.5 tl suolaa (halutessa jätä pois)
• 0.5 tl jauhettu mustapippuri
• 1 tl valkosipulijauhe

- Sekoita kulhossa ranskankerma ja kananmuna.
- Lisää juustot ja pilko joukkoon kinkku ja punasipuli.
- Mausta tuoreella persiljalla ja mausteilla.
- Laita täyte piiraspohjiin.
-Paista 200°C uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
- Anna piiraiden jäähtyä vuoassa ennen pois ottoa.

Saat piiraat helposti nostettua pois cocktailtikuilla. Aseta 2 tikkua piirakan reunan ja vuoan väliin ja nosta ylös. 

Kun olet sekoittanut taikinan kiinteäksi, tee siitä  pötkö jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa sitten 12sta osaan ja painele palat pyöreäksi kiekoksi. Aseta kiekot muffinivuoan koloihin. Näin saat kaikista piirakkapohjista samanlaiset ja kokoiset.