Pienet lohipiiraat

01.04.2024

munaton

Ne parhaimmat lohipiiraat, näistä tuli mielettömän hyviä kaikin puolin. Tein piiraista munattomat - täytteen sekaan laitoin juustoraastetta ja vehnäjauhoja jotka sopivasti sitoi aineet yhteen. Näitä sun on pakko kokeilla!

Lohipiiraat

12 kpl

POHJA
• 100g voita/ leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
• 2 1/2 dl rouheinen sämpyläjauho
• 0.5 tl suolaa
• 1/4 dl kylmää vettä

-  Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinipelti valmiiksi.
- Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
- Tee taikinasta pötkö jauhoja apuna käyttäen ja jaa 12sta osaan. Painele taikinapalat pyöreäksi ja aseta muffinipellille. Pistele pohjiin haarukalla reikiä.


TÄYTE
• 150g savustettua lohta
• 200g ranskankermaa
• 100g tuorejuustoa (minulla oli ruohosipuli)
• 50g (n. 1 dl) juustoraastetta esim. emmental
• noin 1/2 punttia tuoretta tilliä
• 2 rkl vehnäjauhoja
• 1/2 tl pippurisekoitusta
• 1/2 tl suolaa halutessa 

- Sekoita kulhossa kaikki täytteen aineet. (Huom. kannattaa juustoraaste leikata pienemmäksi muruksi jos se on kovin isoa raastetta.)
- Lusikoi täytettä piiraspohjiin.
- Paista piirakat 175 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
- Anna piiraiden jäähtyä vuoassa ennen pois ottoa.

Saat piiraat helposti nostettua pois cocktailtikuilla. Aseta 2 tikkua piirakan reunan ja vuoan väliin ja nosta ylös.