Pestoleipä

24.06.2022

Tämä leipä ihastutti pääsiäisenä ulkonäöllään kuin maullaankin. 

Keltainen väri tulee kurkumasta ja maku pestosta.

OHJE (Paistettu 25cm piirakkavuoassa)

LEIPÄTAIKINA
3 dl maitoa
4 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50g voita huoneenlämpöisenä


TÄYTE
1prk (120g) tuorepestoa


1 kananmunan keltuainen voiteluun.

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja suola, sekä kurkuma.
  2. Lisää dl kerrallaan jauhoja hyvin sekoittaen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Kohota liinan alla peitettynä noin 45 minuuttia.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoon. Levitä pesto päälle. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rulla kahtia pitkittäis suunnassa ja aloita nostamaan aina oikeanpuoleinen taikinapötkö vasemman yli. Toista kunnes taikinapötköt on kierretty. Nosta pitko piirakkavuokaan (n. 24-26cm halkaisijaltaan) ja aseta ympyrän muotoon kransiksi. Yhdistä päät. Anna kohota 20-30 minuuttia.
  4. Sivele keltuaisella kohonnut leipä. Paista 200 °C, 25-30 minuuttia.