Kanelinen Omenapalahillo

29.08.2024

Tämä kanelinen omenapalahillo on omiaan syksyn ja talven täytekakkuihin. Hillosta tulee ihanan paksua käyttäen hillo-marmeladisokeria, reseptilläni ei kuitenkaan marmeladia. Tuotteen hyviä puolia on myös se, että sitä ei tarvitse käyttää niin paljon kuin hillosokeria. Hillosta ei tule löysää, joten tätä voi surutta laittaa paksun annoksen kakun väliin. Kanelin voi halutessaan jättää pois ja maustaa hillon vaikka vaniljalla.


Tästä annoksesta riittää hilloa 15 cm kakkuun kolmeen kerrosväliin tai 18-20 cm kakkuun kahteen kerrosväliin.


Kanelinen Omenapalahillo

• 10 dl pieneksi pilkottua omenaa 
• 1 dl vettä
• 2 dl hillo-marmeladisokeria
• 2 tl kanelia

- Pilko omenat pieniksi paloiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
- Lisää omenapalat, vesi ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kunnes seos alkaa kiehumaan, keitä välillä sekoitellen 5-8 minuuttia.
- Siirrä kattila liedeltä ja lisää kaneli.
- Purkita puhtaaseen lasiastiaan tai anna jäähtyä ennen käyttöä.