Ne parhaimmat sarvet

27.04.2023
Nämä ovat ehdottomasti ne parhaimmat sarvet jos minulta kysytään. Näitä tulee tehtyä usein ja katoavat hyvin nopeasti parempiin suihin. Koko perheen suosikit. Täytteeksi voit valita ne omat lempparit. Olen alle laittanut muutamia esimerkkejä.

OHJE 11 kpl sarvia

• 3 dl maitoa
• 1 rkl sokeria
• 1.5 tl suolaa
• 4 tl  kuivahiiva
• 50g voita huoneenlämpöisenä
• n. 7 dl vehnäjauhoja tai 4 dl rouheista sämpyläjauhoa + 3 dl vehnäjauhoja


TÄYTE
• Salsaa/ maustettua tuorejuustoa esim. auringonkuivattu tomaatti
• meetvursti/ kalkkunaleike
• juustoraastetta, fetaa

•voiteluun kananmuna/ maito + unikonsiemeniä/ kaurahiutaleita

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kuivahiiva.  Aloita lisäämään jauhoja dl kerrallaan kokoajan sekoittaen. Jauhojen lisäyksen loppupuolella vaivaa taikinaan pehmeä voi. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. 
  2. Anna taikinan kohota muovilla ja leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
  3. Kauli taikina öljytyllä/ jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon (noin 25 cm x 70 cm). Leikkaa taikinapyörällä taikina kolmion muotoisiin paloihin.
  4. Levitä salsaa tai tuorejuustoa taikinan leveämpään päähän. Lisää leikkelettä ja juustoraastetta oman mielen mukaan. Kääri taikina rullalle ja aseta sarvet pellille. 
  5. Kohota sarvia pellillä 20-30 minuuttia. Sarvien päälle kannattaa laittaa muovi (pinta ei kuivu), sekä leivinliina kohotuksen ajaksi. Leikkaan itse aina pakastepussin reunan auki jolloin saan siitä ison muovin leivonnaisten päälle. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  6.  Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele halutessasi unikonsiemeniä/ kaurahiutaleita päälle. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.