Nakkipiilot

17.09.2022

Näistä tuli koko perheen suosikit. Lapsille laitoin tavallisia nakkeja ja muihin mausteisempia mm. chorizo nakkeja. Taikina on kuin hodarisämpylä, niinpä nämä voi halkaista ja täyttää kuin hodarit. Tai dipata vaikka vain sinappiin.

Taikinasta tulee nakkien koosta riippuen keskimäärin 25kpl.

OHJE
• 5 dl maitoa
• 2 rkl sokeria
• 3 tl suolaa
• 11g (1ps) kuivahiivaa
• 3 kpl kananmunia
• 150g voita huoneenlämpöisenä
• 13-14 dl vehnäjauhoja
• 1 kananmuna voiteluun
• unikonsiemeniä halutessa


1) Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kuivahiiva. Vatkaa kananmunat joukkoon.
2) Aloita lisäämään jauhoja dl kerrallaan. Lisää pehmeä voi taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa.
4) Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa vielä 10 minuuttia.
5) Anna taikinan kohota muovilla ja leivinliinalla peitettynä noin 45 minuuttia.
6) Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja leikkaa taikinapyörällä nakin pituuden mukaan neliö/ suorakaiteen muotoinen pala.
7) Aseta nakki taikinapalan päähän ja kääri rullalle. Kannattaa liitoskohta nipistellä kiinni.
8) Aseta nakkipiilot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille liitoskohta alaspäin. Anna kohota liinan alla peitettynä 20 minuuttia.
LAITA UUNI PÄÄLLE 200 °C!
9) Voitele kohonneet nakkipiilot kananmunalla ja halutessa ripottele unikonsiemeniä päälle.
10) Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12 minuuttia.