Mustikkapiirakka

14.08.2023
Tässä piirakassa on kaikkea. Kardemummalta maistuva pohja, vaniljakreemiä, paljon mustikkaa ja päällä muruseosta. NAM. 

Piirakkavuoka 23-24 cm

POHJA
• 2 kananmunaa
• 1 dl sokeria
• 1/2 dl fariinisokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/2 rkl kardemummaa (käytin jauhettua)
• 75g voita

MURUSEOS
• 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1/2 dl kaurahiutaleita
• 1/2 dl sokeria
• 35g voita (1/3 dl voisulaa) 


Lisäksi
• 1 prk vaniljakreemi  esim. Valion
• 4 dl (275g) mustikoita
• 2 rkl perunajauhoja

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. (Paiston itse kiertoilmalla 150 asteessa). Laita valmiiksi leivinpaperi vuokaan tai voitele voilla.
- Mittaa kasariin pohjan, sekä muruseoksen voi (eli yhteensä 110g) ja sulata. Siirrä sivuun odottamaan.
- Valmista muruseos. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaurahiutale ja sokeri. Ota voisulaa 1/3 dl ja sekoita joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan pohjan valmistuksen ajaksi.
- Pohjan teko. Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Sekoita. Lisää kardemumma ja loput voisulasta. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Lusikoi vaniljakreemi taikinan päälle ja marmoroi pintaan.
- Sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan.
- Ripottele mustikat taikinan päälle ja lopuksi muruseos. Paista noin 30 minuuttia.

Nauti vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Säilytä jääkaapissa.