Minttukrokantti Cookies

28.11.2022

Mintun ystävän ihanimmat cookiesit on tässä. Päältä rapeat ja sisältä ihanan sitkeät. Tätä taikinaa ei tarvitse pitää kylmässä ennen paistoa. 

OHJE
Taikinasta tulee 13-15kpl 40-45g palloja

• 50g voita
• 120g minttukrokantti suklaa esim. Marabou
• 130g (2dl) fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 0.5 tl vanillapastaa tai vaniljasokeria
• 2.5 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 100g minttukrokantti suklaa


1) Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Sulata voi ja suklaa yhteen vesihauteessa tai kasarissa miedolla lämmöllä. Sekoita ja jätä sivuun jäähtymään.

2) Pilko valmiiksi 100g suklaata pieniksi paloiksi.

3) Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita yhteen.

4) Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri, vanillapasta ja muna. Vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi n. 1 minuutti. Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi nuolialla. Lisää ja kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää lopuksi suklaapalat ja sekoita sen verran että suklaat on sekoittuneet tasaisesti.

5) Pyörittele taikinasta esim. jäätelökauhaa apuna käyttäen palloja ja aseta pellille. Älä litistä vaan anna taikinan olla pallona. Voit myös punnita taikinapallot keittiövaa-alla jolloin kaikista kekseistä tulee saman kokoisia, n. 40g palloja.

6) Paista keksejä uunin keskitasolla 10 min. (Kiertoilma 175c 8-9 minuuttia) Uunista pois oton jälkeen keksit hieman laskeutuu.


Säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.