Laku-Blondie Cookies

21.05.2023
Blondie Cookies keksit on mun resepteistä tosi suosittuja. Nämä keksit tehty samalla kaavalla, mutta tällä kertaa suklaa on vaihtunut salmiakki-valkosuklaaseen. Nam, nam, nam. Näistä tuli ihan mun lemppareita. Taikinaan lisäsin lakritsijauhetta, sekä keksien päälle paiston jälkeen.

OHJE
Taikinasta tulee noin 13kpl 40-45g palloja

• 50g voita
• 120g Pandan salmiakki-valkosuklaata
• 130g (2dl) fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 3 tl lakritsijauhetta esim. Salliselta tai raakalakritsijauhetta Urketram
• 100g Pandan salmiakki-valkosuklaata

+ halutessa lakritsijauhetta paistettujen keksien päälle.


1) Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Vuoraa  2 uunipeltiä valmiiksi leivinpaperilla. 

2) Sulata voi ja suklaa (120g) yhteen vesihauteessa tai pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita ja jätä sivuun jäähtymään.

3) Pilko valmiiksi 100g suklaata paloiksi.

4) Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja lakritsijauhe. Sekoita yhteen.

4) Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 minuutti. Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi nuolialla. Lisää ja kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää lopuksi suklaapalat ja sekoita sen verran että suklaat on sekoittuneet tasaisesti.

5) Pyörittele taikinasta esim. jäätelökauhaa apuna käyttäen palloja ja aseta pellille. Älä litistä vaan anna taikinan olla pallona. Voit myös punnita taikinapallot keittiövaa-alla jolloin kaikista kekseistä tulee saman kokoisia, n. 40-45g palloja.

6) Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 min. Uunista pois oton jälkeen keksit hieman laskeutuu.

VINKKI: Uskalla ottaa keksit ajoissa pois uunista. Paistoin nämä kiertoilmalla 150 asteessa 9 minuuttia. Kun keksit jää keskeltä pehmeäksi, näistä tulee suuhun sulavia. NAM.

Säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.