Kuningatarkakku

05.05.2024
Mun ikisuosikki moussemaku on kuningatar, en ymmärrä miten meni näin kauan tehdä tänne resepti tällä maulla. Vaniljakakkupohja, kerros kuningatarhilloa ja -moussea oli ihana yhdistelmä, siis IHANA. Näitä kakkuja tehdessä päästin luovuuden valloilleen. On koristeellisempaa pursotusta tai sitten väriä ja luonnetta (katso toisen kakun kuvat reseptin lopusta). Kuorrute on helppo tehdä, kevyempi kuin voikreemi, kuitenkin jämäkämpi kuin kermavaahtoa sisältävä. Kuorrute on myös hyvän makuinen ja sitä voi värjätä.

- Voit lisätä kokonaisia marjoja myös moussen päälle kerrosten väliin.

- Reseptin lopussa on kuvia toisenlaisesta koristeluideasta, voit siis värjätä kuorrutetta geelimäisillä elintarvikeväreillä ja tehdä mitä erilaisempiä efektipintoja.

Kuningatarkakku 20 cm, noin 15 henkilölle

VANILJAKAKKUPOHJA
• 50g voita
• 4 isoa kananmunaa
• 2 1/2 dl sokeria
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1/2 tl ruokasoodaa

• 1 tl vaniljatahnaa / vaniljasokeria
• 1 dl maitoa

- Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa 20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita valmiiksi vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja ruokasooda.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi.
- Lämmitä maito ja sekoita vaniljatahna sekaan. Lisää muna-sokerivaahdon sekaan vähitellen.
- Vatkaa joukkoon voisula.
- Siivilöi jauhoseos muutamassa erässä käännellen joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakkuvuoka ja uunin teho vaikuttaa lopulliseen paistoaikaan.
- Kunnes otat kakun uunista, tipauta vuoka pöydälle muutaman kerran. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.


KUNINGATARHILLO (Hillosta tulee 1 dl mousseen ja loput pohjien päälle.)

• 200g pakaste vadelmia
• 200g pakaste mustikoita
• 1/2 dl vettä
• 1 1/4 dl hillo-marmeladisokeri

- Laita jäiset marjat ja vesi kattilaan. Kunnes marjat on pehmentyneet paseeraa siivilän läpi ja laita seos takaisin kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä 5-8 minuuttia. (Jos tykkäät että hillon seassa on vadelman siemenet voit jättää paseerauksen tekemättä. Laita tällöin hillo-marmeladisokeria 1 1/2 dl)


KUNINGATARMOUSSE
• 1 dl kuningatarhilloa
• 2 dl vispikermaa
• 200g kuningatar-rahkaa
• 200g tuorejuustoa
• 2 liivatelehteä
•  1/4 dl vettä
• mausta halutessa sokerilla. Itse en lisännyt lainkaan sokeria, sillä maustetussa rahkassa on sokeria, että hillossa.

- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. 
- Vatkaa toisessa kulhossa hillo, rahka ja tuorejuusto yhteen.
- Lämmitä vesi ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon kokoajan vatkaten. Sekoita kermavaahto joukkoon.


KOSTUTUS
• 2 dl maitoa + 1 tl vaniljatahnaa/ vaniljasokeria

KOKOAMINEN
- Kostuta pohjat maidolla. Aseta pohja tarjoiluastialle. Kiinnitä reunakalvo pohjan ympärille tai kokoa kakku kakkuvuokaan.
- Levitä pohjan päälle puolet hillosta. Ja hillon päälle puolet moussesta.
- Aseta toinen pohja moussen päälle, levitä loput hillosta ja moussesta pohjan päälle.
- Lisää viimeinen pohja. Laita kelmu kakun pintaan ja kakku hyytymään/ tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.


KUORRUTE (kuorruta kakku seuraavana päivänä kokoamisesta)

• 200g smetanaa (Rasvaa vähintään 40g jolloin vaahtoutuu)
• 400g tuorejuustoa esim. Philadelphia (laktoositon jää harmillisesti löysemmäksi, joten pursotusten teko ei onnistu ellet lisää esim. vaniljakreemijauhetta tukevoittamaan vaahtoa)
• 2 dl tomusokeria
• vaniljasokeria halutessa

- Laita kaikki aineet vatkauskulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Levitä kakun pintaan ensin murukerros. Eli ohut kerros kuorrutetta joka kiinnittää pohjasta irtonaiset murut.
- Levitä nyt paksumpi kerros kuorrutetta.
- Lopun kuorrutteen voit laittaa pursotinpussiin ja pursottaa koristepursotuksia, sekä värjätä geelivärillä ja tehdä efektipintaa.


KORISTELU
- pensasmustikoita
- pensasvadelmia
- lisäksi esim. koristerakeita, koristehilettä, karkkeja, yrttejä, kukkia, macaronsseja.