Kuningatar suklaakakku

28.06.2022

Yksinkertainen, marjaisa, herkullinen. Tuhti, mutta samalla kevyt. Pohja on ihanan mehevä ja kostea. Sitä ei tarvitse kostuttaa. 

OHJE 23-24 cm vuoka, noin. 15 palaa

POHJA
• 125g tummasuklaa
• 125g voita
• 1.5 dl kahvia
• 1 tl suolaa
• 4 kananmunaa
• 2 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 2 dl vehnäjauhoja
• 0.5 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Laita myös leivinpaperi valmiiksi kakkuvuokaan.
  2. Sulata voi ja suklaa kasarissa. Lisää joukkoon kahvi ja suola. Jätä sivuun jäähtymään.
  3. Vatkaa munat ja sokerit käsin yhteen.
  4. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  5. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos. Siivilöi lopuksi jauhoseos joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Tarkista tikulla kypsyys.
  7. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä ritilälle jäähtymään.

KUNINGATARHILLO
• 200g pakaste vadelma
• 200g pakaste mustikka
• 0.5 dl vettä
• 1 dl hillosokeri

- Laita jäiset marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes marjat ovat pehmentyneet.
- Paseeraa marjat siivilän läpi. Lisää paseerattu seos takaisin kattilaan ja lisää hillosokeri.
- Keitä hilloksi noin 8 minuuttia. Jäähdytä.

MASCARPONEVAAHTO
• 2dl vispikerma
• 250g mascarpone
• 1 tl vaniljasokeria
• 1 rkl sokeria

- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja mausta vaniljalla ja sokerilla.

KORISTELU
• vadelma
• pensasmustikka
• rubysuklaata

KOKOAMINEN

- Aseta pohja tarjoiluvadille. Voit halutessa leikata pintaa suoraksi.
- Levitä mascarponevaahto päälle.
- Lusikoi kuningatarhilloa päälle ja vedä veitsellä hilloa edestakaisin vaahdon joukkoon.
- Ripottele päälle marjoja ja rubysuklaanappeja.