Kolmen Suklaan Kuppikakut

01.03.2024
Usko tai älä, vaikka nämä herkut sisältävät suklaata ehkä luvattoman paljon, nämä eivät ole liian makeita. Jos kuitenkin haluat hieman kevyemmän version, voit jättää suklaaganachen muffinien sisältä pois. Super herkullisia, varsinkin jos maltat antaa näiden tekeytyä muutaman päivän. Suklaamuffinsi vain ja ainoastaan mehevöityy päivien myötä.

Vinkki: Jos tarvitset muffineista munattomat, tee moccakuppikakkujen ohjeella muffinit. 

Säilytys: Muffinit säilyy muovipussissa huoneenlämmössä vuorokauden. Kuorrutteen kanssa säilytä jääkaapissa hyvin suojattuna ettei hajut ja maut tartu.

Kolmen Suklaan Kuppikakut
 12 kpl


• 2 1/4 dl vehnäjauhoja
• 1/2 dl kaakaojauhetta
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 2 dl sokeria
• 2 kananmunaa
• 1 dl rypsiöljyä
• 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
• 1 tl suolaa  
• 75g tummaa suklaata
• 1 1/2 dl maitoa
 

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota muffinipelti esille ja aseta siihen valmiiksi kertakäyttöiset vuoat.
- Laita suklaa ja maito kasariin, lämmitä miedolla lämmöllä. Kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista jätä sivuun jäähtymään.
- Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda.
- Vatkaa kevyesti sokeri ja munat yhteen. Vatkaa joukkoon öljy, vanilja ja suola.
- Aloita lisäämään sokeri-munaseokseen siivilän läpi jauhoseosta ja vuorotellen maito-suklaaseosta. Sekoita aineet yhteen, vältä kovaa vatkaamista.
- Annostele taikina vuokiin. Voit täyttää melko täyteen, jätin itse vain muutaman mm vuuan yläreunaa näkyviin. Mutta jos sinulla ei ole muffinipeltiä alla niin silloin jätä enemmän vajaaksi.
- Paista 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä pellillä hetki ja siirrä sitten pöydälle jäähtymään.
SIIRRY SEURAAVAAN JOS TÄYTÄT MUFFINIT SUKLAAGANACHELLA.
- Kaiverra esim. tyllan isommalla päällä kolo muffineihin. Voit laittaa irrotetun kannen takaisin täytön jälkeen. Pursota tai lusikoi suklaaganache kaiverrettuihin koloihin.


SUKLAAGANACHE
• 200g maitosuklaata
• 1 dl kermaa

- Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon.
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen.
- Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle ja anna seistä hetki. Sekoita sileäksi seokseksi. Anna jäähtyä.
- Laita suklaaganache pursotinpussiin ei pakollinen, mutta pursottamalla ganache muffinien sisään se käy helposti ja nopeasti. Toinen vaihtoehto on lusikoida se.


KUORRUTE
• 100g valkosuklaata
• 120g smetanaa (35-40% rasvaa)
• 200g tuorejuustoa

- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. (muista että suklaa palaa helposti mikrossa jos kuumentaa pitkään yhtäjaksoisesti.)
- Laita tuorejuusto kulhoon. Vatkaa sula suklaa tuorejuuston joukkoon. Jos pystyt kannattaa vatkata sähkövatkaimella seosta samalla kun valuttaa suklaata joukkoon, koska suklaa alkaa jähmettymään kylmän tuorejuuston seassa.
- Vatkaa smetana joukkoon. Vatkaa kunnes seos on paksua vaahtoa.
- Laita kuorrute pursotinpussiin jossa esim. iso tähtitylla. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.


KORISTELU
• loput suklaaganachesta
• suklaamunia
• Kinder maxi patukoita

- Leikkasin pienempiin osiin Kinder Maxi patukoita ja asetin suklaapalan kuorrutteen päälle. 
- Viereen laitoin suklaamunan.
- Valutin suklaaganachea päälle.
- Lopuksi kaiversin lastuja Kinder Maxista.