Klementiinimaustekakku
Resepti on toteutettu *yhteistyössä @sunnuntaileivonta kanssa.
Kakku maistuu perinteisen maustekakun lisäksi klementiiniltä. Tähän käytetään klementiineistä kuori, mehu, sekä hedelmäliha. Jos kakusta haluaa hieman tuhdimman, tähän sopii mainiosti suklaakuorrute.
OHJE
Vähintään 2 litran kakkuvuoka. (Kuvassa oleva 2.4 l vuokaan tehtynä)
• 5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• 2 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 2 kpl kananmunaa
• 2 tl pomeranssinkuorta
• 2 tl jauhettua kardemummaa
• 2 tl kanelia
• 1 tl neilikkaa
• 1 tl jauhettua inkivääriä
• 175g voita
• 4 kpl klementiinejä
1) Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka, sekä tarvittaessa jauhota.
2) Pese klementiinit hyvin ja raasta kaikista kuori hienoksi raasteeksi. Purista klementiineistä mehu esim. sitruunapuristimella. Jätä hedelmäliha talteen. Poista mahdolliset siemenet.
3) Sulata voi kasarissa. Ota kasari sivuun ja lisää voin joukkoon kaikki mausteet (pomeranssinkuori, kardemumma, kaneli, neilikka ja inkivääri). Lisää myös klementiinien kuoriraaste, mehu ja hedelmäliha. Jätä tekeytymään.
4) Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhoon. Sekoita yhteen.
5) Vaahdota kevyesti sokerit ja munat. Ei tarvitse sähkövatkainta. Lisää vaahdon joukkoon voiseos. Siivilöi lopuksi muutamassa erässä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
6) Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huom! Tarkista kypsyys tikulla. Paistoaikaan vaikuttaa uunin teho ja kakkuvuoka.
7) Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 10 minuuttia ennen kumoamista.
8) Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria tai vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa kakun suklaalla.