Kinuski-Suklaajuustokakku

27.06.2023
Tuhti uunijuustokakku, nam. Tässä kakussa saa nauttia kahden maun kerroksista. En laittanut täytteisiin lisättyä sokeria, joten liian makea tämä ei ole. Jos siis makeasta pidät, keitä kinuski lisäksi päälle tai lisää kinuskia tarjoiluvaiheessa erillisestä kupista. 

Huomioitavaa:

Ota kaikki aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tekoa. Varsinkin tuorejuusto. Uunijuustokakkuja tehdessä kannattaa täyteaineiden olla tasalämpöisiä, jolloin täytteestä tulee tasainen ja sileä. Jos et muista ottaa tuorejuustoa hyvissä ajoin huoneenlämpöön, voit pitää sitä lämpimässä vesihauteessa ennen täytteen tekoa.

Pidä muutkin täytteen aineet huoneenlämmössä.

Jälkijäähdytys on myös juustokakkujen koostumukselle olennaista. Joten jäähdytä kakku täysin huoneenlämmössä ennen jääkaappiin laittoa.

Paisto: Uunijuustokakkujen paisto on myös hyvin olennainen osa kakun hyvän koostumuksen saamisessa. Älä paista liikaa, vaan uskalla ottaa ajoissa kakku pois uunista. Se saa tosissaan hyllyä keskeltä kun otat sen pois. Vähintään tutista. Minä pidin omaan makuun liian pitkään tätä kakkua uunissa. Oli 45 minuuttia. Toki uuneissa on eroja joten seuraa kakun koostumusta. Kakku jatkaa hyytymistään uunista pois oton jälkeenkin.

Irtopohjavuoka 23 cm, 12 palaa

POHJA
• 150g Digestive keksejä
• 100g suolakeksejä
• 80g voita sulatettuna

SUKLAATÄYTE
• 100g tumma-/ maitosuklaata (käytin 50/50)
• 200g tuorejuustoa maustamaton esim. Philadelphia
• 1 kananmuna

KINUSKITÄYTE
• 397g (1prk) Dulce de leche, eli karamellisoitu kondensoitu maitotiiviste
• 300g tuorejuusto maustamaton esim. Philadelphia
• 1/4 dl maizena tai perunajauhoja
• 1/2 dl maitoa
• 4 keltuaista


KORISTELU

• Halutessasi voit keittää päälle vielä kinuskin tai käyttää kaupan valmista. Koristella kuten minä (keksimurua, suolapähkinöitä, kinuskia, suolarinkeleitä, sormisuolaa.) Tai jättää kokonaan koristelematta.Laita uuni päälle 150 °C. Laita leivinpaperi vuokaan, myös reunoille. Kannattaa pohjalle pingotettu leivinpaperi jättää vuoan ulkoreunalta hieman isoksi. Suojaa mahdolliselta rasvan valumiselta uuniin. 

  1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksimurun sekaan ja painele seos tasaisesti ja tiiviiksi vuokaan, myös reunoille.
  2. Valmista ensin suklaatäyte. Sulata suklaa. Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa sula suklaa joukkoon. Vatkaa lopuksi kananmuna joukkoon. Jätä sivuun odottamaan.
  3. Valmista kinuskitäyte. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja karamellisoitu maitotiiviste yhteen. Sekoita lasissa maito ja maizena, lisää täyteseokseen. Erottele keltuaiset munista ja lisää ne seokseen. Vatkaa sekaisin. Et tarvitse välttämättä sähkövatkainta, riittää käsivatkaus.
  4. Kaada ensin suklaatäyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Kaada sitten kinuskitäyte varovasti suklaatäytteen päälle. Paista uunissa, hieman keskitasoa alempana max. 45 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä. Siirrä sitten tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele halutessa.