Key Mango Pie

23.03.2023
Aurinkoa lautaselle. Tämä kakku sai suoraan inspiraationsa tunnetusta Key Lime Pie piirakasta. Tässä piirakassa/ kakussa maistuu mango. Mangosta on myös lisänä kiille päällä.

20 cm vuoka

POHJA

• 180g digestive- tai kaurakeksejä

• 60g voita

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi.
- Sulata voi ja sekoita voisula keksimurun joukkoon.
- Aseta leivinpaperi vuokaan. 
- Painele keksiseos tiiviisti vuokaan, myös reunoille.
- Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.

TÄYTE
• 1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa (ei karamellisoitu)
• 2 dl mangososetta esim. Bonne
• 4 kananmunan keltuaista
• 1 rkl maizenaa

- Kaada kulhoon kondensoitumaito ja mangosose. Sekoita sekaan myös maizena. Vatkaa lopuksi keltuaiset sekaan.
- Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia. Kakku on valmis kun se  hyllyy vielä hieman keskeltä. Kakku jatkaa hyytymistään vielä kylmässä!
- Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Voit tehdä kiilteen vasta seuraavana päivänä.

KIILLE
• 2 dl mangososetta
• 2 liivatelehteä
Koristeeksi esim. mangoviipaleita, kiiviä, tuoreita marjoja

- Laita liivatteet kylmään veteen. Kuumenna mangososeesta vajaa dl. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita soseen sekaan. Sekoita loput soseen määrästä sekaan. Kaada sose kakun päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin ennen koristelua.