Kaurakeksit

17.08.2023
Iki-ihanat kaurakeksit. Maistuu ilman kuorrutettakin, mutta ei suklaa näille pahaa tee. 

OHJE

15 kpl

• 2 dl kaurahiutaleita
• 2 dl vehnäjauhojaS
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 1/2-1 tl suolaa (Kuorrutteen kanssa 1 tl oli mielestäni tosi hyvä, antoi kivasti suolaisuutta makean rinnalle.)
• 1 1/2 dl fariinisokeria
• 1 rkl vaahterasiirappia tai muuta siirappia
• 100g voita

KUORRUTE
• 150g maitosuklaata


1) Laita uuni kuumenemaan 175 °C. (kiertoilma 160 °C) Laita leivinpaperi valmiiksi kahdelle pellille.
2) Mittaa kattilaan fariinisokeri, siirappi ja voi. (painele fariinisokeri tiiviisti mittaan) Lämmitä ja sekoita seosta kunnes voi on sulanut.
3) Sekoita yhteen kaurahiutaleet, vehnäjauho, sooda ja suola. Kaada voiseos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4) Ota taikinaa 30g, yhden-kahden ruokalusikallisen verran. Pyöritä taikina palloksi ja litistä kiekoksi leivinpaperille.
5) Paista 8-10 minuuttia. (Paistoin kiertoilmalla 8 minuuttia.) Heti uunista pois oton jälkeen voit pyörittää keksejä pyöreän muotin sisällä, sekä litistää päältä esim. lasin pohjalla. Näin saat tasaisemmat reunat ja litteämmät keksit. Anna jäähtyä pellillä.
6) Sulata suklaa vesihauteessa. Ota ruokalusikallinen suklaata ja levitä jäähtyneen keksin päälle.

VINKKI! Kannattaa heti taikinan valmistuksen jälkeen alkaa pyörittää taikinaa palloksi ja pellille, koska lämpimänä taikina pysyy parhaiten kasassa. 

Säilytä kuorrutetut keksit jääkaapissa. Ilman kuorrutetta säilyy huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa.