Helppo & Herkullinen suolainen piirakka

15.10.2024
Tämä piirakka valmistuu helposti valmis piirakkapohjasta, suoraan pellille. Kaulitse pohja leivinpaperin päälle, täytä ja taita reunat. Instagram sivultani löydät videon piirakan teosta. 

Piirakasta tulee kahdeksan isoa palaa, jos teet juhliin jossa muutakin suolaista riittää tästä useammalle.

POHJA
• valmis piirakkapohja 
- Anna pohjan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan.

TÄYTE
• 200g fetaa (käytin Apetina Original)
• 150g mozzarellaraastetta
• 5 kpl tomaattia
• 1 sipuli
- Murenna feta ja sekoita juustoraaste sekaan.
- Leikkaa tomaatti ja sipuli suikaleiksi.

Basilika-valkosipuliöljy
• 1/2 -1 punttia basilikaa
• 3-4 valkosipulinkynttä
• 1 dl öljyä
• 1/2-1 tl suolaa
- Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja surauta sileäksi seokseksi.

+ pippurisekoitusta
+ pinjan- ja unikonsiemeniä
+ kananmuna voiteluun


VALMISTUS
- Kaulitse pohja leivinpaperin päällä, noin pellin kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja leivinpaperin päällä uunipellille.
- Levitä pohjan päälle feta-juustotäyte. Jätä reunoille tyhjää. Ripottele halutessa päälle pippurisekoitusta.
- Laita tomaattisiivut ja sipuli kauttaaltaan juustotäytteen päälle.
- Lusikoi basilika-valkosipuliöljyä piirakan päälle. Laitoin noin puolet määrästä. Lopun öljyn voi käyttää valmiin piirakan päällä tai salaatinkastikkeena.
- Viimeistele piirakka pinjansiemenillä.
- Käännä ja laskosta nyt taikinareuna täytteen päälle.
- Voitele reuna kananmunalla ja ripottele halutessa unikonsiemeniä päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa, keskitasolla 25-30 minuuttia. (Meillä on tehokas uuni, joten paistoin 180 asteessa 25 minuuttia.)
- Anna piirakan vetäytyä noin puoli tuntia.