Chilpotle sarvet

25.06.2022

Pehmeän taikinan sisään on kääritty tulisen chilpotle salsan lisäksi meetvurstia, juustoraastetta, sekä parmesaania. Nämä sarvet ovat sopivan tulisia ja täynnä makua. 

OHJE  28 kpl sarvia

• 4.5 dl maitoa
• 1.5 rkl sokeria
• 1.5 tl suolaa
• 6 tl kuivahiivaa
• 0.75 dl rypsiöljyä
• n. 10 dl vehnäjauhoja


TÄYTE
• Chilpotle Salsa (käytin Pirkka parhaat)
• meetvursti
• juustoraaste, parmesaani


•kananmuna voiteluun + unikonsiemeniä

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kuivahiiva. Lisää öljy. Aloita lisäämään jauhoja kokoajan sekoittaen. Jauhojen lisäyksen loppupuolella vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä 30-45 minuuttia.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoon tai ympyröiksi joista leikkaat kolmiot. Laita salsaa taikinan leveämpään päähän, jonka päälle meetvursti siivu ja juustoraastetta. Kääri rullalle ja aseta sarvet pellille. Kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele halutessasi unikonsiemeniä päälle.
  4. Paista uunin keskitasolla 200°C kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita. n. 10 minuuttia.