Vegaaniset sarvet
27.06.2022
Noin 22 kpl riippuen sarvien koosta
TAIKINA
•
3 dl vettä
•
4 tl kuivahiivaa
•
1 rkl sokeria
•
1.5 tl suolaa
•
50g sunnuntai margariini (tai 0.5 dl oliiviöljyä)
•
8-9 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
• 1 prk salsaa (käytin Santa Marian chunky salsaa)
• tuoretta basilikaa tai pinaattia
LISÄKSI
• voiteluun kauramaitoa ja sulatettua margariinia (suhde 1:1)
• unikonsiemeniä
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja suola.
- Sekoita taikinaan dl kerrallaan jauhoja ja lisää lopussa pehmeä margariini. (tai öljy)
- Vaivaa taikinaa 10 minuuttia saaden siihen kunnon sitkon.
- Kohota liinan alla, lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoon. Leikkaa taikinapyörällä reunat suoraksi ja sen jälkeen kolmiot.
- Lisää salsaa ja basilikan lehtiä. Kääri taikina rullalle ja aseta leivinpaperin päälle pellille.
- Anna sarvien kohota pellillä liinan alla 20-30 minuuttia. Voit voidella sarvet kauramaidolla tai kauramaito-margariiniseoksella. Ripottele halutessasi unikonsiemeniä päälle.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 20 minuuttia.