Vegaaniset sarvet

27.06.2022

Noin 22 kpl riippuen sarvien koosta

TAIKINA
• 3 dl vettä
• 4 tl kuivahiivaa
• 1 rkl sokeria
• 1.5 tl suolaa
• 50g sunnuntai margariini (tai 0.5 dl oliiviöljyä)
• 8-9 dl vehnäjauhoja


TÄYTE
• 1 prk salsaa (käytin Santa Marian chunky salsaa)
• tuoretta basilikaa tai pinaattia


LISÄKSI
• voiteluun kauramaitoa ja sulatettua margariinia (suhde 1:1)
• unikonsiemeniä

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja suola.
  2. Sekoita taikinaan dl kerrallaan jauhoja ja lisää lopussa pehmeä margariini. (tai öljy)
  3. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia saaden siihen kunnon sitkon.
  4. Kohota liinan alla, lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  5. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoon. Leikkaa taikinapyörällä reunat suoraksi ja sen jälkeen kolmiot.
  6. Lisää salsaa ja basilikan lehtiä. Kääri taikina rullalle ja aseta leivinpaperin päälle pellille.
  7. Anna sarvien kohota pellillä liinan alla 20-30 minuuttia. Voit voidella sarvet kauramaidolla tai kauramaito-margariiniseoksella. Ripottele halutessasi unikonsiemeniä päälle.
  8. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 20 minuuttia.