Uunidonitsit

26.04.2025
Nämä superherkulliset uunidonitsit valmistuvat helposti ja nopeasti uunissa donitsipellillä.

12 kpl minidonitsia

TAIKINA
• 1 3/4 dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl sokeria
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 2 tl jauhettua kardemummaa
• 1 kananmuna
• 1/2 dl jugurttia (käytin 6% kreikkalaista jugurttia)
• 1/2 dl maitoa
• 1/3 dl rypsiöljyä
• 1 tl vaniljatahnaa/ -uutetta/ -sokeria

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Öljyä donitsipelti hyvin.
- Mittaa vehnäjauhot, sokeri, sooda ja kardemumma kulhoon. Sekoita yhteen.
- Lisää kananmuna, jugurtti, maito, öljy ja vanilja. Sekoita nopeasti tasaiseksi seokseksi. Vältä vatkaamista.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa noin puoleen väliin saakka donitsipellin koloa.
- Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
- Anna donitsien hetki olla vuoassa ja kumoa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään.


KUORRUTE
• 30g voita
• 0.75 dl hieno sirosokeria
• 1 tl kanelia

- Sulata voi. Sivele pullasudilla voisulaa donitsien pintaan.
- Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Pyörittele donitsit seoksessa.
Voisulan voi halutessaan jättää pois, mutta silloin kanelisokeri ei kiinnity pintaan niin hyvin. Voi antaa myös ihanaa makua donitseille.