Tsinuski-Suklaakakku

15.04.2024

munaton

Tsinuski-Suklaakakku vei kielet mennessään. Hurmaavan hyvää.
Jos rakastat lakun ja suklaan yhdistelmää, suosittelen kokeilemaan tsinuskin tilalla hopeatoffeeta. Pohja on munaton!

Vinkit tekoon: Aloita pohjasta. Kunnes pohja jäähtyy, voit tehdä valmiiksi tsinuskiseoksen jäähtymään. Kunnes pohja on jäähtynyt, valmista suklaaganache. Kunnes suklaaganache on jähmettynyt pohjan päälle ja tsinuskiseos jäähtnyt, voit valmistaa moussen. Koristele kakku tarjoilupäivänä.

12 palaa

POHJA 20cm vuoka

• 1 1/2 dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl kaakaojauhe
• 1 tl leivinjauhe
• 1/2 tl ruokasooda
• 1/2 tl suolaa
• 1 dl sokeria
• 1/2 dl jugurttia käytin 6% kreikkalaista jugurttia
• 1/2 dl rypsiöljyä
• 2/3 dl maitoa
• 2/3 dl lämmintä vettä

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Esivalmista kakkuvuoka vuoraamalla se leivinpaperilla.
- Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kohotusaineet ja suola.

- Lämmitä vesi kiehuvaksi. Laita vesi leivontakulhoon, lisää maito, jugurtti ja öljy.
- Lisää kosteiden aineiden joukkoon sokeri. Lisää myös kuivat aineet muutamassa erässä sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. (Paistoaika riippuu käytetystä vuosta. PME vuoassa riittää lyhyempi paistoaika, irtopohjavuoassa 20 minuuttia.)
- Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa. Ota pois vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään.

SUKLAAGANACHE

• 1 dl kuohukermaa
• 200g maitosuklaata / tumma- ja maitosuklaan sekoitus

- Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.
- Lämmitä kerma kiehuvan kuumaksi. Kaada kerma suklaapalojen päälle. Anna hetki seistä ja sekoita sitten tasaiseksi.

TSINUSKIMOUSSE

• 1 ps (160g) Tsinuski karkkeja
• 2 dl kuohukermaa
• 1 dl vispikermaa
• 200g tuorejuusto maustamaton
• 2 liivatetta
• 1/4 dl vettä liivatteiden liuotukseen

- Sulata karkit kuohukerman kanssa. Jätä huoneenlämpöön jäähtymään ja jatka vasta kun seos on jäähtynyt.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Laita vispikerma ja tuorejuusto leivontakulhoon. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
- Kaada jäähtynyt tsinuskiseos hiljalleen ja kokoajan vatkaten vaahdon joukkoon. HUOM! Jos haluat kakun pintaan tsinuskiseoksesta marmoripinnan, ota seosta 1/2 dl sivuun ja sekoita loput vaahdon joukkoon.
- Lämmitä 1/4 dl vettä ja sekoita puristetut liivatelehdet sekaan.
- Kaada liivateseos moussen sekaan hiljalleen, kokoajan vatkaten.

KOKOAMINEN

- Aseta pohja kakkualustalle/ tarjoiluvadille. Kiinnitä reunakalvo tai säädettävä kakkurengas pohjan ympärille tiukasti. (kannattaa reunakalvon reunaan laittaa teippi että pysyy kiinni)
- Kaada suklaaganache pohjan päälle. Laita pohja jääkaappiin noin tunniksi jolloin suklaaganache jähmettyy.
- Kunnes suklaaganache on jähmettynyt voit levittää tsinuskimoussen päälle. Jos otit tsinuskiseosta sivuun, voit marmoroida sen moussen päälle -> Levitä seos moussen päälle ja vedä veitseä edestakaisin moussen pinnassa.
- Laita kakku tekeytymään jääkaappiin. Mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota reunakalvo ja koristele halutessa esim. kekseillä ja karkeilla. (Vinkki: Vedä veitsellä kakun ja reunakalvon välistä jolloin kalvo irtoaa paremmin. Voit lopuksi kuumalla veitsellä vetää reunan sileäksi.)