Trio-kakku
Tässä Trio-kakussa yhdistyy suklainen browniepohja, vaniljamousse ja mansikkamousse. Tuoreet mansikat päällä tekee tästä ihanan kesäkakun.
Trio-kakku, noin 20 palaa
Pohja on paistettu ja kakku koottu Ø 25 cm vuokaan.
POHJA
• 200g voita
• 200g tummaa suklaata
• 2 dl sokeria
• 1 tl suolaa
• 3 kananmunaa
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
- Laita uuni päälle 175 asteeseen. Esivalmista 25 cm kakkuvuoka vuoraamalla se leivinpaperilla.
- Sulata voi kattilassa, ota seos pois liedeltä. Paloittele suklaa voin joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Voit jatkaa taikinan tekoa kattilassa tai siirtää voi-suklaaseoksen leivontakulhoon.
- Lisää voi-suklaaseokseen sokeri ja suola. Vatkaa kananmunat yksitellen seokseen.
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan, tasoita. Paista uunin keskitasoa pykälän alempana, 20 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä ennen kakun kokoamista.
VANILJAMOUSSE
• 3 dl vispikermaa
• 200g vaniljarahkaa
• 150g tuorejuustoa maustamaton
• 1 1/2 tl vaniljapastaa/ vanilja-aromia
• 1/4 - 1/2 dl sokeria
• 4 kpl liivatelehtiä (suosittelen Dr. Oetkerin)
• 1/3 dl vettä
- Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen.
- Laita kerma, rahka ja tuorejuusto yhtä aikaa leivontakulhoon. Vatkaa seos pehmeäksi vaahdoksi.
- Mausta vaniljalla ja sokerilla.
- Lämmitä vesi kuumaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita veden joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon kokoajan vatkaten.
• 300g mansikoita soseutettuna (käytin sulanutta pakastemansikkaa)
• 3 dl vispikermaa
• 200g mansikkarahkaa (esim. Valion maustettu leivontarahka)
• 200g tuorejuustoa maustamaton
• 1/2 dl sokeria
• 5 kpl liivatelehtiä (suosittelen Dr. Oetkerin)
• 1/3 dl mansikkamehua (sulaneiden mansikoiden nestettä)
- Ota sulaneista mansikoista mansikkamehu sivuun. Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
- Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen.
- Laita kerma, rahka ja tuorejuusto yhtä aikaa leivontakulhoon. Vatkaa seos pehmeäksi vaahdoksi.
- Vatkaa mansikkasose mukaan. Mausta sokerilla.
- Lämmitä mansikkamehu kuumaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita mansikkamehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon kokoajan vatkaten.
KOKOAMINEN
- Aseta kakkupohja kakkualustalle. Laita säädettävä reunavuoka tai reunakalvo tukevasti pohjan ympärille.
- Levitä vaniljamousse pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin mansikkamoussen teon ajaksi.
- Levitä mansikkamousse päällimmäiseksi. Laita kakku hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
- Koristele kakku ennen tarjoilua esim. tuoreilla mansikoilla, marjoilla, syötävillä kukilla.