Tomaatti-Mozzarellaleivät

22.02.2024
Tomaatti-mozzarellaleivät basilikalla höystettynä. Ripaus suolaa, pippuriseikoitusta ja oliiviöljyä paiston jälkeen tekee näistä täydelliset. Tai pestosta tykkäävien suosittelen lisäämän sitä ennen paistoa tai paistettuihin heti uunista oton jälkeen. Nämä ovat parhaimpia heti paiston jälkeen lämpimänä nautittuna.

16-18 kpl riippuen koosta

Nämä on painettu 10.5 cm muotilla. Jos sinulta ei löydy stanssia (pyöreää muottia) voit jakaa taikinan esim. 16 osaan, pyörittää palloksi ja kaulia ympyrän muotoon.

Instagram tililtäni löytyy näistä tekovideo josta näet selkeästi miten reuna on rypytetty.

PIZZATAIKINA

• 2 1/2 dl vettä
• 1 rkl sokeria
• 1.5 tl suolaa
• 1/2 ps (6g) kuivahiivaa
• 1/2 dl oliiviöljyä
• n.7 dl vehnäjauhoja


TÄYTE

• 2 mozzarellaa
• 200g kirsikkatomaattia
• 1/2 punttia basilikaa - loput tuoreena paiston jälkeen päälle
• pestoa halutessa (Voit lisätä peston mozzarellan päälle. Tai paistettujen leipien päälle heti uunista oton jälkeen.)

+ kananmuna voiteluun

- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kuivahiiva. Aloita lisäämään jauhoja dl kerrallaan kokoajan sekoittaen. Kun jauhoja on lisätty pari desilitraa, vatkaa oliiviöljy joukkoon. Jatka jauhojen lisäämistä. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Jos teet yleiskoneella, vaivaa hitaimmalla teholla. Tarkoituksena saada hyvä sitko taikinaan.

- Anna taikinan kohota muovilla ja leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.

- Esivalmista täyte. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja aseta talouspaperin päälle kuivumaan. Tämä estää mahdollisen ylimääräisen nesteen valumisen paiston aikana. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi, hienonna basilika sekaan.

- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Paina halkaisijaltaan 10-11 cm olevalla pyöreällä muotilla taikinasta aihiot. Vaivaa ja kauli ylimääräinen taikina uudestaan että saat koko taikinan käytettyä.

- Aloita muotoilemaan taikinan reunoille "rypytys". Laita vasemman käden etusormi taikinan reunan päälle ja ota oikean käden etusormen ja peukalon väliin taikinaa. Tee taikinasta laskon ja paina laskos vasemman käden etusormen viereen. Aseta rypytetyt pohjat pellille ja kohota 20-30 minuuttia. Laita pohjien päälle muovi (pinta ei kuivu), sekä leivinliina kohotuksen ajaksi. Leikkaan itse aina pakastepussin reunan auki jolloin saan siitä ison muovin leivonnaisten päälle.

- Voitele ensin kohonneet pohjat kananmunalla. Aseta sitten mozzarellaa taikinan päälle. Lisää noin ruokalusikallisen verran tomaatti-basilikatäytettä juuston päälle.

- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.