Sydänsurujenkakku
Tuunattu sydänsurujenkakku. Kakku on leikattu kolmeen osaan ja kerrosten väleissä on herkullista aprikoosimarmeladia. Lopuksi koko kakun pinta sivellään marmeladilla ja kuorrutetaan suklaalla. Maku on kuin Sacherkakussa.
Voit käyttää aprikoosimarmeladin tilalla myös appelsiinimarmeladia tai viikunahilloa. Löydät Instagram sivuiltani kakusta tekovideon. <3
OHJE (kakkuvuoan vetoisuus vähintään 1.5l)
• 5 dl vehnäjauhoja
• 4 dl sokeria
• ¾ dl kaakaojauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• 1 tl suolaa
• 1 tl vaniljasokeria
• 2 kananmunaa
• 150g voita sulatettuna
• 250g maitorahkaa
• ½ dl maitoa
• 100g maito-/tummaa suklaata
TÄYTE + KUORRUTE
• 370g aprikoosimarmeladia
• 175g maito-/ tummaa suklaata
• 2 rkl voita
KORISTELU
• suklaakonvehteja esim. Ferrero Rocher
• koristerakeita
VALMISTUS
Sulata voi ja sekoita suklaa joukkoon. (Voit myös leikata suklaan paloiksi ja lisätä lopuksi paloina taikinan joukkoon.)
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon kananmunat, sulatettu voi-suklaaseos, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Paistoaika riippuu vuoasta ja uunin tehosta, tarkista kypsyys tikulla! Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10-minuuttia ja kumoa sitten pöydälle jäähtymään.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä aprikoosimarmeladia jokaiseen väliin ja lopuksi kauttaaltaan kakun pintaan.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa. Anna hieman jäähtyä ja valuta/ levitä kuorrute kakun pintaan. Koristele haluamillasi koristeilla, kuten suklaakonvehteilla ja koristerakeilla.
Säilytä kakku mielellään jääkaapissa. Ota hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen nauttimista, sillä koostumus ihanasti pehmenee kakun lämmetessä. Kokeilin myös lämmittää mikrossa kakkupalaa ja oli todella hyvää.