Suolaiset joulutortut

03.12.2023

Herkulliset suolaiset tortut on ehdoton suosikkini jouluna. 

Näihin tehty rahkavoitaikina on äärettömän helppo tehdä. Aineet yhteen, kaulinta ja taikinan taitot tehdään jo ennen jääkaappiin laittoa. Ainut odotus taikinan pito jääkaapissa ennen muotoilua. 

OHJE 
n. 20 kpl riippuen koosta

HUOM! Täytettä jäi hieman yli. Ylimääräinen täyte on ihanaa leivän päällä. Raa-an kananmunan takia leipä kannattaa lämmittää uunissa tai mikrossa.

Vinkki: Voit valmistaa rahkavoitaikinan jo edellisenä päivänä tai voit käyttää kaupan valmista torttu- tai voitaikinaa.

RAHKAVOITAIKINA
• 4dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 0.5 tl suolaa
• 250g voita
• 200g maitorahka

- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Sekoita yhteen.
- Lisää pieneksi kuutioitu kylmä voi ja nypi sekaan.
-Lisää rahka ja vaivaa nopeasti kiinteäksi taikinaksi.
- Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon. Taita taikina kolmeen osaan. Toista kaulinta ja taitto vielä 2-3 kertaa. (Poista irtonainen jauho taikinan päältä taittojen välistä)
- Kääri taikina kelmuun tai pakastepussiin. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.


TÄYTE
• 75g kylmäsavuhärkää
• 1 punasipuli
• 1 tl valkosipulijauhe
• 0.5 tl mustapippuri
• 0.5 tl suolaa
• persiljaa
• 200g tuorejuusto
• 15g piparjuuritahna
• 50g juustoraaste
• 1 kananmuna

+ 1 kananmuna voiteluun

- Valmista täyte. Pilko kylmäsavuhärkä ja sipuli pieneksi. Sekoita kaikki aineet yhteen.


VALMISTUS
- Ota taikina jääkaapista ja kaulitse levyksi.
- Leikkaa reunat suoraksi taikinapyörällä. Leikkaa taikina sitten haluamasi kokoisiin osiin. (Nämä 8x8 cm)
- Tee viillot osioihin ja muotoile tähdeksi.
- Voitele kananmunalla ja laita täytettä n. 1 rkl tortun päälle.
- Aseta tortut pellille ja paista 225 °C uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.