Suolainen herkkupiirakka

04.07.2022

Tästä suolaisesta piirakasta tuli suosikkini. Älyttömän helppo, herkullinen ja valmistuu nopeasti.

Jos leivonnassa jossain oikaisen niin aika usein ostan pakastealtaasta MyllynParhaat pyöreän piirakkataikina pohjan. Pohja on tarkoitettu suolaiseen leivontaan. Voin lämpimästi suositella. 

Tässä piirakassa on otettu kaikki hyöty irti valmiiksi maustetuista tuotteista. Maultaan tästä tulikin suosikkini. Eikä kyllä haittaa yhtään että valmistuu myös nopeasti.

Piirakka onkin mikä parhain mökkieväs, illanistujaisiin, juhliin tai ihan muuten vain. 


OHJE | 24-25 cm piirakkavuoka

Pohja
• esim. MyllynParas pyöreä piirakkataikina
- Ota pohja sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse tai painele piirakkavuokaan.

Täyte
• 200g paahdettupaprika-tuorejuusto
• 1 kananmuna
• 80g juustoraaste
• 100g feta (käytin Apetina green pesto)
• 90g helmitomaatti
• kevätsipulin vartta
- Sekoita tuorejuusto ja kananmuna keskenään.
- Levitä juustoraaste päälle. Kaada fetasta hieman öljyä pois ja levitä juustoraasteen päälle.
- Puolita tomaatit ja pilko kevätsipulin varsi. Lisää piirakan päälle.
- Kaada lopuksi tuorejuusto-munaseos kauttaaltaan täytteiden päälle.

HUOM! Voit myös kaikki täytteen aineet sekoittaa yhteen ja kaataa sitten piirakkapohjan päälle.
- Paista 200 °C uunin alatasolla noin 30 minuuttia.