Suklaakakkupohja gluteeniton

06.10.2025
Tämä kakkupohja on mehevä ja maukas. Pohjia ei tarvitse välttämättä kostuttaa. Sanoisin, että nämä pohjat on takuuvarma valinta gluteenittomaan täytekakkuun.

Pohjista ei tule kovin paksuja, mutta olivat mielestäni täytekakkuun juuri sopivat. Jos haluat paksummat pohjat, halkaise pohja kahteen osaan. Alla kuvia kakusta, jossa olen käyttänyt pohjaa.

OHJE - Pohjat halkaisijaltaan 20 cm, 3 kpl

• 100g tummasuklaata
• 100g voita/ Eleplant
• 3 kpl kananmunia
• 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta esim. Sunnuntai tai Semper Fin Mix
• 3/4 dl kaakaojauhetta
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl ruokasoodaa
• 1 tl suolaa
• 1 tl vanilja-aromia / vaniljasokeria
• 1 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl kiehuvan kuumaa vettä

- Laita uuni päälle 160 asteeseen. Esivalmista 20 cm kakkuvuoka vuoraamalla se leivinpaperilla.
- Sulata voi ja lisää suklaa voin joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jätä sivuun jäähtymään.
- Siivilöi leivontakulhoon jauhot ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon kohotusaineet, suola ja sokerit.
- Vatkaa kevyesti kananmunat voi-suklaaseokseen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon, sekoita aineet yhteen. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä liiallista vatkaamista!
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys aina tikulla! Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa ja kumoa sitten esim. ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Voit ensin leikata pohjan päälliosan suoraksi, jos se on paiston aikana noussut.