Sitruunamurupiirakka

14.02.2024

munaton

Kevään herkullisin piirakka maistuu sitruunalle, on suussa sulavan mehevää ja samalla antaa purutuntumaa rapealla kuorellaan. Tässä on ne kaikki. Piirakka on munaton!

24 cm piirakkavuoka, 8 palaa

1 purkki sitruunakreemiä riittää piirakkaan. Puolet sekoitetaan pohjaan ja puolet levitetään pohjan päälle.

Voit paistaa piirakan myös irtopohjavuoassa.

Piirakka oli parasta hieman lämpimänä/ huoneenlämpöisenä. Jääkaapissa piirakka menettää pehmeyttään, koska sisältää voita. Mikrossa lämmityksen jälkeen oli taas ihanan pehmeää.

POHJA
• 125g voita
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kaurahiutaleita
• 1/2 tl ruokasoodaa
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 2 dl sokeria
• 100g (1 dl) sitruunakreemiä Valion
• 1 dl jugurttia käytin 6% kreikkalaista jugurttia
• 1 sitruunan kuoriraaste
• 1/2 dl sitruunamehua 

+ 100g sitruunakreemiä pohjan päälle

MURUSEOS
• 1/2 dl voisulaa (ota pohjan voista)
• 3/4 dl vehnäjauhoja
• 3/4 dl kaurahiutaleita
• 1/2 dl sokeria
• vaniljasokeria

- Laita uuni kuumenemaan 175 C° tasalämpö. Esivalmista 23 cm kokoinen piirakkavuoka asettamalla siihen leivinpaperi.
-Aloita sulattamalla voi ja jatka muruseoksen tekoon. Sekoita kulhossa kaikki muruseokseen tulevat aineet ja lisää viimeisenä voisulasta 1/2 dl joukkoon. Jätä loput voisulat sivuun pohjaa varten. Laita muruseos jääkaappiin odottamaan pohjan valmistumista!
- Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi leivontakulhoon. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua ja kaada kulhoon. Lisää sitruunakreemiä puolet purkista, jugurtti ja voisula. Vatkaa yhteen.
- Vatkaa joukkoon sokeri ja kaurahiutale.
- Sekoita vehnäjauhon sekaan ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos muutamassa erässä taikinaan.
- Levitä taikina vuokaan. Levitä nyt loput 100g sitruunakreemiä pohjan päälle.
- Ripottele muruseos päällimmäiseksi.
- Paista keskitasoa hieman alempana 30 minuuttia.

Tarjoile kermavaahdon, kauravaahdon tai jäätelön kanssa.