Salmiakki Cookiet

31.05.2023
Salmiakkia ja suklaata. Ihan paras yhdistelmä. Näistä kekseistä tuli super hyviä.

OHJE

12 kpl

• 50g voita
• 120g Marabou Black Saltlakrits
• 130g (2dl) fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• 3 tl lakritsijauhetta esim. Salliselta tai raakalakritsijauhetta Urketram
• 150g Fazerin salmiakkitäytesuklaata


1) Laita uuni kuumenemaan 175 °C. Sulata voi ja Maraboun suklaa yhteen vesihauteessa tai pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita ja jätä sivuun jäähtymään.
2) Pilko valmiiksi salmiakkitäytesuklaa paloiksi.
3) Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja lakritsijauhe. Sekoita yhteen.
4) Mittaa toiseen kulhoon fariinisokeri ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 minuutti. Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi nuolialla. Lisää ja kääntele jauhoseos joukkoon. Lisää lopuksi suklaapalat ja sekoita sen verran että suklaat on sekoittuneet tasaisesti. Salmiakkitäyte sekoittuu taikinaan, mutta se ei haittaa.
5) Ota taikinaa esim. jäätelökauhalla ja laita taikinaa kasoihin leivinpaperin päälle pellille. Älä litistä vaan anna taikinan olla "pallona". 
6) Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10 min. Uunista pois oton jälkeen keksit hieman laskeutuu.

Kiertoilmalla paistaessa: 150 astetta 9-10 minuuttia

Säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.