Pizza Rolls
Pehmeät ja herkulliset pizzakierteet. Glaseeraus maustetulla voisulalla paiston jälkeen tekee näistä entistä vastustamattomia.
Ohje - 12 kpl
• 3 dl maitoa
• 4 tl kuivahiiva
• 1 rkl sokeria
• 1.5 tl suolaa
• 50g voita huoneenlämpöisenä
• n. 7 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
• 200g tomaattisosetta (mulla oli pieni purkki Mutti pizzakastiketta)
• 200g kinkkua esim. ylikypsä saunapalvikinkku
• 200g mozzarella juustoraastetta
GLASEERAUS (Voi halutessaan jättää pois.)
• 30g voita sulatettuna
• 1 tl pizzamaustetta tai murskattua valkosipulia/ yrttejä
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Aloita lisäämään jauhoja dl kerrallaan kokoajan sekoittaen. Jauhojen lisäyksen loppupuolella lisää taikinaan pehmeä voi. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Anna taikinan kohota muovilla ja leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Kauli taikina öljytyllä/ jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoon. Levitä tomaattimurska, kinkku ja juustoraaste päälle. Kääri taikina rullalle ja nipistä taikinan sivu kiinni rullaan (ehkäisee rullien avautumista paiston aikana). Leikkaa 12:sta osaan. Aseta uunipellille. Vinkki: Paloista saa siistit, kun leikkaa palat langalla. Hammaslanka käy hyvin. Aseta lanka taikinapötkön alle ja nosta langanpäät ylös, laita langat ristiin ja vedä taikinasta läpi.
- Kohota kierteitä peiteltynä 30 minuuttia. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Glaseeraus: Sulata voi ja sekoita joukkoon mausteet/ yrttejä. Voitele kypsät pizza rollsit seoksella.