Pistaasi Suklaamutakakku

06.10.2025
Tämä kakku oli täyttä herkkua jokaisella lusikallisella. Jos siis pidät mutakakusta ja pistaasista, tulet varmasti tykkäämään tästä! Onnistuu hyvin gluteenittomana.

18 cm irtopohjavuoka
Pohja
• 75 g voita
• 75 g tummaa suklaata
• 2 kananmunaa
• 0.75 dl sokeria
• 0.75 dl fariinisokeria
• 1.5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta esim. Sunnuntai tai Semper FinMix
• 0.25 dl kaakaojauhetta
• 0.75 tl leivinjauhetta
• 0.5 tl suolaa
• 1 tl vanilja-aromia/ -sokeria

Pinnalle
• 140g pistaasilevitettä (käytin Pirkka Parhaat)
• 50g maitosuklaata + 10g voita (n. 1 rkl)
• pistaaseja

- Laita uuni kuumenemaan tasalämmölle 175 astetta. Vuoraa halkaisijaltaan 18 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi kasarissa. Lisää joukkoon suklaa pieninä paloina. Anna suklaan sulaa ja sekoita voin kanssa yhteen. Jätä sivuun jäähtymään.
- Laita leivontakulhoon munat ja sokerit. Vatkaa voimakkaasti käsin yhteen. Vatkaa voi-suklaaseos joukkoon. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Lisää suola ja vanilja. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 24 minuuttia. (Uuneissa on eroja joten paistoaika on viitteellinen. Tikulla kokeiltaessa - taikinaa pitää jäädä tikkuun keskeltä.)
- Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja siirrä tarjoiluastialle. Anna jäähtyä vielä noin 15 minuuttia ja kuorruta sitten pistaasilevitteellä. Sulata suklaa ja sekoita siihen voi. Levitä ja marmoroi suklaa pistaasilevitteen päälle. Viimeistele pistaasimurulla.