Piparkakku & Appelsiini Suklaacookiet

16.12.2024
Näistä tuli kerrassaan herkulliset cookiet. Tein omalla luottoreseptilläni vaihtamalla vain suklaan. Onnistuu aina ja valmistuu nopeasti ja helposti. 

Ohjeessa käytetty suklaa on vain väliaikaisesti myynnissä (winter edition), voit korvata sen esimerkiksi Appelsiinikrokantilla.

PIPARKAKKU & APPELSIINI SUKLAACOOKIET
15 kpl koosta riippuen

• 50g voita
• 120g Marabou Piparkakku & Appelsiini suklaa
• 2 dl fariinisokeria
• 1 iso kananmuna
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl suolaa
• (halutessa voit lisätä piparkakkumaustetta)
• 150g Marabou Piparkakku & Appelsiini suklaa

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen tai kiertoilma 160c°. Laita leivinpaperi valmiiksi pellille.
- Sulata voi kasarissa ja lisää suklaata 120g pilkottuna. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jätä sivuun.
- Pilko valmiiksi 150g suklaata paloiksi.
- Mittaa erilliseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita yhteen.
- Vatkaa fariinisokeri ja muna sähkövatkaimella täydellä teholla n. 1 minuutti. Seos vaalenee ja hieman vaahtoutuu.
- Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos. Sekoita jauhoseos muutamassa erässä joukkoon. Lisää lopuksi pilkotut suklaapalat.
- Ota taikinaa esim. jäätelökauhalla ja pyöritä kämmenien sisällä palloksi. Voit punnita taikinapallot keittiövaa-alla jolloin kaikista tulee saman kokoisia noin 40g/pallo.
- Aseta taikinapallot pellille jättäen leviämisvaraa. Älä litistä taikinaa, se litistyy paistuessaan. (Ja laskeutuu lisää jäähtyessään.)
- Paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Herkullisuus takuun varmistamiseksi uskalla ottaa keksit ajoissa pois uunista. Paistoin kiertoilmalla 9 minuuttia.

Säilytä keksit ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.