Mustikkapiirakka
Tämä mustikkapiirakka kannattaa laittaa ehdottomasti testiin. Pohjataikina on älyttömän hyvää, onnistuu myös loistavasti gluteenittomana! Täytteessä on vaniljarahkaa ja jogurttia, siitä tulee ihanan pehmeä. Piirakka maistuu myös niille, jotka ei välitä kovin makeista leivonnaisista.
Piirakkavuoka noin 24 cm
POHJA
• 125g voita pehmeänä
• 1 dl sokeria
• 1 kananmuna
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
• 1/2 dl perunajauhoja
• 1 dl kaurahiutaleita
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
TÄYTE
• 1 prk 200g vaniljarahkaa
• 200g Kreikkalaista jogurttia 10%
• 2 kananmunaa
• 2 rkl sokeria
• 1 rkl perunajauhoja
• 200 g mustikoita (Jos käytät pakastemustikoita, sekoita 1 rkl perunajauhoja joukkoon.)
VALMISTUS:
- Ota voi ja täytteen aineet huoneenlämpöön.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Esivalmista piirakkavuoka, voitele voilla ja jauhota.
- Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna ja vanilja joukkoon.
- Yhdistä vehnäjauhot, perunajauho, kaurahiutale ja leivinjauhe. Vatkaa pienellä teholla jauhoseos joukkoon.
- Taikina on tarttuvaa, mutta jauhoja apuna käyttäen onnistuu työstäminen. Voit ripotella jauhoja taikinan päälle tai kastaa lusikan jauhoihin ja sillä painella taikinan vuokaan.
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Lisää mustikat.
- Paista uunin keskitasoa astetta alempana 35-40 minuuttia. Täyte hyytyy vielä lisää jäähtyessään!
- Anna jäähtyä ja siirrä sitten tekeytymään jääkaappiin, mielellään seuraavaan päivään.