Mustikkamurupiirakka pellillinen

04.07.2025
Tämän mustikkapiirakan pohjassa maistuu kardemumma. Välissä vaniljakreemiä ja mustikoiden päällä vielä muruseosta. Herkullista vaniljakastikkeen, -jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

MUSTIKKAMURUPIIRAKKA PELLILLINEN

POHJA
• 3 kananmunaa
• 1 1/2 dl sokeria
• 1/2 dl fariinisokeria
• 3 dl vehnäjauhoja
• 1 1/2 tl leivinjauhetta
• 1 rkl jauhettua kardemummaa
• 100g voita

MURUSEOS
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kaurahiutaleita
• 3/4 dl sokeria
• 50g voita

Lisäksi
• 1 prk (200 g) Vaniljakreemiä  esim. Valion
• 7 dl (noin 400g) mustikoita tuoreita tai pakaste
• 1 rkl perunajauhoja

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita valmiiksi leivinpaperi uunipellille.
- Mittaa kasariin pohjan, sekä muruseoksen voi (eli yhteensä 150g) ja sulata. Siirrä sivuun odottamaan.
- Valmista muruseos. Sekoita yhteen vehnäjauhot, kaurahiutale ja sokeri. Ota voisulaa 1/2 dl ja sekoita joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan pohjan valmistuksen ajaksi.
- Pohjan teko. Vaahdota munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muutamassa erässä muna-sokerivaahtoon. Sekoita. Lisää kardemumma ja loput voisulasta. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina pellille. Lusikoi vaniljakreemi taikinan päälle ja levitä pintaan.
- Sekoita perunajauhot mustikoiden sekaan ja ripottele mustikat taikinan päälle. Lisää lopuksi muruseos.
- Paista uunin keskitasolla, 30-35 minuuttia.

Nauti vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Säilytä jääkaapissa.