Mokkapalat munaton
Herkulliset mokkapalat munattomana ja tarvittaessa myös gluteenittomana. Onnistui itselläni hyvin käyttäen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Pohja on aivan ihanan kostea ja kuorrutetta on riittävästi.
POHJA noin 20 x 30cm vuoka (kaksinkertaistamalla saat pellin kokoisen)
• 4 1/2 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
• 1 dl kaakaojauhe
• 2 tl leivinjauhe
• 1 tl ruokasooda
• 1 tl suolaa
• 1 tl vaniljasokeria
• 2 3/4 dl sokeria
• 1 1/2 dl jogurttia (Käytin 6% kreikkalaista jogurttia, voit käyttää myös piimää.)
• 1 1/4 dl rypsiöljyä
• 1 dl maitoa
• 2 dl kahvia
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka tai uunipelti leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon ja sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, kohotusaineet, suola ja sokerit.
- Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, öljy, maito ja kahvi.
- Sekoita kuivat aineet märkien joukkoon erissä. Pallovatkain parhain sekoitukseen.
- Kunnes seos on tasaista, kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasoa pykälän alempana noin 30-minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
KUORRUTE
• 100g voita• 1/2 dl kahvia
• 2-3 rkl kaakaojauhetta
• noin 4 dl tomusokeria
• ripaus suolaa
- Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Lisää tomusokeri erissä ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää suola.
Voit kaataa kuorrutteen heti jäähtyneen pohjan päälle, silloin se leviää tasaisesti. Tai voit antaa kuorrutteen ensin jäähtyä ja sitten vatkata käsin paksummaksi seokseksi, jonka voi levittää päälle niin että pintaan jää kuvio (kuten kuvassa).