Kurpitsakakku juustokakkuraidalla & crumblella munaton

28.09.2023
Tästä kakusta tuli aivan ihanan makuinen, syksyinen ja mausteinen. Kurpitsakakku muistuttaa maustekakkua, välissä sitruunalla maustettu juustokakkuraita ja päällä kanelinen, rapea crumble.

VINKKI: Käytin kakkutaikinassa myskikurpitsaa. Itse pidän sen pähkinäisestä mausta, se sopii lempeän maun puolesta hyvin leivontaan. Voit kypsentää ja soseuttaa kurpitsan jo edellisenä päivänä tai tehdä sen ennen kakun tekoa. Ota juustokakkuraitaa varten aineet huoneenlämpöön jo ennen kuin aloitat kakun teon. Aineet sekoittuvat helpommin ja täytteestä tulee sileämpi. Instagram sivuiltani löydät tekovideon kakusta.

TARJOILUVINKKI: En tiedä millainen kakku olisi ollut heti tuoreeltaan. Annoin tekeytyä yön yli jääkaapissa ennen syöntiä. Mutta kakku oli taivaallisen hyvää lämmitettynä. Hyvää oli myös kylmänäkin, mutta koostumuksesta tuli super mehevä lämmityksen seurauksena.

23 cm irtopohjavuoka

KAKKUTAIKINA
• 250g kurpitsasosetta
• 1 dl sokeria
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl rypsiöljyä
• 2 rkl smetanaa (ota määrä juustokakkutäytteen smetanasta)
• 2 tl kanelia
• 1 tl muskottipähkinää
• 1/2 tl inkivääriä jauhettuna
• 4 dl vehnäjauhoja
• 1 1/2 tl ruokasoodaa

- Poista kurpitsasta kuori ja siemenet. Pilko paloiksi ja keitä vedessä kypsäksi. Soseuta kypsä kurpitsa soseeksi.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Esivalmista irtopohjavuoka vuoraamalla se leivinpaperilla.
- Laita kulhoon kurpitsasose, sokerit, öljy ja smetana. Vatkaa tasaiseksi. 
- Lisää kaneli, muskottipähkinä ja inkivääri. Yhdistä vehnäjauhot ja ruokasooda yhteen. Siivilöi jauhoseos erissä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

JUUSTOKAKKUTÄYTE
• 120g smetanaa
• 200g tuorejuustoa
• 2 rkl perunajauhoja
•3/4 dl tomusokeria
• 1/2 sitruunan puristettu mehu
 
- Sekoita kaikki aineet yhteen.

CRUMBLE
• 1 dl fariinisokeria
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1/2 dl kaurahiutaleita
• 2 tl kanelia
• 50g voita pehmeänä

- Yhdistä sokeri, jauhot, kaurahiutale ja kaneli. Sekoita/ nypi pehmeä voi joukkoon.

KOKOAMINEN + PAISTO
- Laita kakkutaikinaa noin 2/3 osaa kakkuvuokaan.
- Levitä päälle juustokakkumassa tasaisesti.
- Lisää loput kakkutaikinasta. Sekoita hieman juustokakkutäytteen sekaan.
- Levitä päällimmäiseksi crumble.

- Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla 1 tunnin.

-Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa.