Korvapuustikääretorttu
Korvapuustin makumaailmaa käärittynä kääretorttuun. Nyt täytyy todeta että omaan makuun kuorrute oli turha. Mutta en voinut vastustaa kiusausta koristella tätä näin syötävän ihanaksi. Joten lupaan että ilman kuorrutettakin riittää makua.
POHJA
• 4 kananmunaa
• 1 1/2 dl sokeria
• 1 1/4 dl perunajauhoja
• 1 tl leivinjauhetta
• 1 rkl jauhettua kardemummaa (oman maun mukaan)
• 2 rkl rypsiöljyä
+
• Sokeria ja kanelia pintaan
- Laita uuni kuumenemaan 2oo asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita perunajauho ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin.
- Lisää kardemumma ja rypsiöljy. Sekoita kevyesti.
- Kaada taikina tasaisesti esivalmistetulle pellille. Paista noin 10 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja toiselle leivinpaperille johon olet ripotellut sokeria ja kanelia. Irrota paistopaperi pohjan pinnalta. Anna jäähtyä.
KANELIKREEMI
• 400g tuorejuustoa
• 200g smetanaa (+40% rasvapitoisuus niin vaahtoutuu)
• 1 dl fariinisokeria
• 2 tl-1 rkl kanelia (oman maun mukaan)
- Vaahdota tuorejuusto ja smetana vaahdoksi. Mausta sokerilla ja kanelilla.
- Levitä kreemi pohjan päälle tasaisesti.
- Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
KUORRUTE
• 100g smetanaa (+40% rasvaa)
• 200g tuorejuustoa
• 3/4 dl tomusokeria
• 1 tl vaniljasokeria
- Vatkaa kaikki aineet vaahdoksi.
- Laita kuorrute pursotinpussiin jossa haluamasi tylla. Pursota kääretortun päälle. Minulla oli käytössä pallotylla.
KORISTELU
• minikorvapuusteja
• kanelia