Kaura-Hunajakeksit

06.09.2025
100 % kauraa, makeutus hunajasta. Keksit valmistuu helposti, eikä ainesosaluettelokaan ole kovin pitkä. Mausta taikina kanelilla ja inkiväärillä. Mausteeksi sopii myös muskottipähkinä, neilikka ja kardemumma.

KAURA-HUNAJAKEKSIT
n. 21 keksiä


• 100g voita
• 1 dl juoksevaa hunajaa
• 3 dl kaurahiutaleita
• 3 dl kaurajauhoja
• 1/2 tl ruokasooda
• ripaus suolaa
• 2 tl kanelia
• 1 tl inkivääriä


- Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon hunaja ja mausteet. Jätä sivuun.
- Yhdistä kulhossa kaurahiutaleet, kaurajauho, suola ja ruokasooda. Sekoita joukkoon voi-hunajaseos.
- Ota taikinaa 1 rkl verran ja pyörittele palloksi. Litistä taikinapallo noin 5 mm paksuiseksi kiekoksi.
- Paista 175 asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia.