Kahvipiirakka

29.01.2023

Kahvin ystävän herkkupiirakka. Mehevä ja maukas piirakka, joka totisesti maistuu kahvilta. Piirakka vain paranee vanhetessaan ja pysyy kosteana kun säilytät sen kannellisessa rasiassa jääkaapissa. 

OHJE
20 x 30 cm uunivuoka
(Pellilliseen tee 2 x annos)

• 5 dl vehnäjauhoja
• 3.5 dl sokeria
• 0.75 tl ruokasoodaa
• 1 tl leivinjauhetta
• 200g (1prk) maustettu rahka cappuccino
• 2 isoa munaa
• 1.5 dl rypsiöljyä
• 1 tl vaniljauutetta
• 2 dl kahvia

KAHVI-TUOREJUUSTOKREEMI
• 1.25 dl kuohukermaa
• 0.75 dl sokeria
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 3 tl espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
• 2 tl maizenaa
• 1 keltuainen
• 100g voita
• 200g tuorejuustoa maustamaton esim. Philadelphia
• päälle kaakaojauhetta

1) Laita uuni kuumenemaan 175 C° ja valmiiksi leivinpaperi vuokaan. Keitä kahvi.
2) Yhdistä kulhossa vehnäjauho, sokeri ja kohotusaineet.
Sekoita toisessa, isossa kulhossa rahka, munat, öljy ja vaniljauute. Lisää myös kahvi.
3) Aloita lisäämään rahkaseokseen jauhoseosta erissä. Sekoita tasaiseksi mutta vältä kovaa vatkaamista.
4) Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n.35 minuuttia. (Kiertoilma 175c, 25 minuuttia) Tarkista kypsyys tikulla. Anna pohjan vetäytyä hetki vuoassa ja siirrä sitten jäähtymään pöydälle.
5) Valmista kuorrute. Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön. Laita kaikki aineet (paitsi voi ja tuorejuusto) kattilaan. Kannattaa kaakaojauhe laittaa siivilän läpi. Keitä seosta keskilämmöllä kunnes seos on kiisselimäistä. Ota kattila pois liedeltä ja siirrä seos leivontakulhoon jäähtymään. Vatkaa jäähtyneen kiisselin sekaan sähkövatkaimella pehmeä voi ja tuorejuusto. Maun mukaan espressojauhetta voi lisätä.
6) Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Voit ripotella kaakaojauhetta siivilän läpi kuorrutteen päälle.